Suzavcem na gej žurku, dvoje povređeno

Na LGBT žurki u jednom zagrbačkom klubu jutros oko 3.30 nepoznati počinitelji bacili su suzavac, a dve osobe su povređene tokom izlaska iz kluba, rečeno je za N1 u policiji. U saopštenju nije navedeno više detalja, ali mediji javljaju je suzavac bačen na klub tokom održavanja tematske večeri “Trenerka Party”.

Prva fotografija napada osvanula je na Tviteru. Nakon bačenog suzavca, dvoje posetilaca razbijalo je prozore kako bi došli do vazduha i pritom su se povredili.

Na teren je ubrzo pristigla policija, kao i Hitna pomoć.


‘Večer miriše na suzavac’, napisao je na Fejsbuk stranici kluba jedan korisnik.

“Kao i na svakom našem partiju do sada, jedino na šta naše večeri mirišu je ljubav. Žao nam je što nam društvo u kojem živimo želi osporiti pravo na to, ali ovo je javni proglas da je ljubav jedino za šta se borimo i nikakav suzavac neće osporiti da dobijemo ono što svi zaslužujemo. Svima se izvinjavamo zbog negativnog iskustva koje je bilo izvan naše moći i javno vam obećavamo da ćemo se boriti za sve nas. Volimo vas!’, objavili su iz kluba.


Poslanik Socijaldemokratske partije Bojan Glavašević pozvao je vladu i premijera Andreja Plenkovića da hitno reaguju da bi zaustavili trend rasta nasilja u društvu i zločina iz mržnje.

Izvor: N1info

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.