Super gej tata: Usvojio šestoro dece sa smetnjama u razvoju


Samohrani otac, Ben Karpenter (37) iz Hadersfilda, nedavno je usvojio šesto po redu dete sa smetnjama u razvoju, nakon što je u 21. godini odlučio da svoj život posveti upravo pomaganju njima.

Ben je tako postao i najmlađi homoseksualni muškarac koji je usvojio dete, a u aprilu prošle godine kući je doveo svoje šesto usvojeno dete Luisa, posle perioda tugovanja nakon tragične smrti Tedija, koji je kao peti stigao u njegov dom, piše “Dejli mejl”.

Džek (14) ima autizam i bio je Benovo prvo dete, Rubi (11) ima posebne potrebe, Lili (9) ima jako oštećenje sluha i Džozef (6) ima Daunov sindrom.

Tedi je nažalost preminuo u novembru 2019. pa je otac napravio pauzu u svojoj misiji, pre nego što je kući doveo Luisa (2) koji je slep i ima cerebralnu paralizu.

ČITAJTE:  Papa Franja pozvao na zabranu surogat majčinstva

– Oduvek sam znao šta želim. Nikada nisam morao da postanem biološki otac, jer biti roditelj je mnogo više od biologije. Želeo sam da pomognem deci koja su bila najugroženija i onima kojima je bio potreban dom pun ljubavi i pažnje. Za to je trebalo da dokažem da sam dovoljno zreo, a dobra stvar kod usvajanja umesto trudnoće je što možete da birate pol deteta. Tako sam izabrao dečaka, pa devojčicu, pitali su me da li bih uzeo i njenu sestru, pristao sam – priča Ben.

Sledeći je bio dečak i kada je do njega stigla priča o Tediju, kojem je porodica bila prekopotrebna, usvojio je i njega.

ČITAJTE:  Biti gej u ukrajinskoj vojsci

– Bilo je puno poseta i video sam da se lepo slažemo, pa je usvajanje odobreno. Tada sam imao petoro dece i bio sam tako srećan. Međutim, 2019. Tedi je tragično preminuo kao rezultat sepse. Bio sam očajan i neko vreme sam se osećao krivim. Sada, posle toliko vremena, stigao nam je i Luis – kaže Ben.

Njegova kuća sada je puna ljubavi i dečjeg smeha, a kako kaže, ponosan je otac i raduje se budućnosti sa svojom decom.

– Često sedim i zamišljam njihova venčanja. Svi oni razumeju potrebe ovih drugih i tako sam ponosam što sam uspeo da stvorim srećno i stabilno okruženje za njihovo odrastanje. Koliko god da sam im promenio život, više su oni promenili moj. Nikad neću reći da neću imati još dece – zaključio je Karpenter.

ČITAJTE:  Optužen konobar koji je 2012. u Čakovcu naterao tinejdžera da ga zadovolji

Izvor: Blic


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.