Su Brd: Ja sam gej


Za fudbalsku reprezentativku SAD Megan Ana Rapino (32) se još od 2012. znalo da je gej, a od sinoć javnost zna ono što je znala cela njena porodica i saigračice, VNBA legenda Su Brd (36) obznanila je u intervjuu ESPN-u:

– Ja sam gej. Megan je moja devojka… Ovo nije tajna za ljude koji me znaju. LJudi pretposatvljaju ako ne govorimo o tome onda mora da to krijemo, kao da je tajna. Ali, u mom slučaju to nije tako.

Prošle godine, pre nego što je i sama rekla da je gej, pričaja je o ovoj temi vezano za NBA.

– Muškarci još nisu dostigli taj nivo, naročito nije bilo lako za Džejsona Kolinsa koji je to obelodanio u NBA ligi, on je jedan od onih koji ruše barijere. Možda če se stvari u budućnosti promeniti. Ipak, ovo je još uvek stigma. Volela bih da se stvari promene, zato što ovo u stvarnosti i nije neko veliko pitanje.

ČITAJTE:  SAD dobile gej predsedničkog kandidata

Megan (od 2015. član nacionalne LGBT kuće slavnih sportista) i Su su u vezi od Igara u Riju, a obe su profesionalke u Sijetlu, Rapino igra za fudbalski tim Sijetl Rejn, a Brd za Sijetl Storm, koji je odabrao 2002. kao prvog pika na draftu.

Su je dva puta osvajala NCAA i VNBA šampionat, ima četiri osvojene Evrolige i četiri olimpijska zlata. Trenutno igra 15. sezonu, deset puta igrala je na ol star meču.

Megan je osvojila zlato na Igrama u Londonu 2012. i Svetskom prvenstvu 2015. Osvojila je NCAA sa Portlandom 2005. a sa Sijetlom je igrala finale VNBA.

Još jedna VNBA zvezda Elena Dele Done je pred OI u Riju 2016. takođe prvi put rekla da je gej.

ČITAJTE:  Argentina: Muškarac zapalio četiri lezbejke

Izvor: Sportski žurnal


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.