Strip crtač Mauro Padovani i njegov muž napadnuti u Belgiji


Italijanski crtač stripova Mauro Padovani (47), koji živi u Belgiji, na Fejsbuku je objavio šokantne fotografije sebe i svog muža Tomasa Frimena (59), snimljene nakon napada svojih komšija, Hrvatice koju su lokalni mediji identifikovali kao Jasminu R. (21) i njenog dečka Bugarina (23), koji su ih brutalno prebili u Gentu. Par je uhapšen.

Belgijski i italijanski mediji javljaju da se ovaj homofobni napad dogodio prošle nedelje, a napadačima nije smetala ni činjenica da je Padovanijev muž teško bolestan (ima Alchajmerovu bolest), prenosi “Jutarnji list”.

Uznemirujuće fotografije dvojice pretučenih muškaraca preneli su brojni mediji, Padovanijeva objava kojom je želeo da upozori na ovaj bezuman čin nasilja podeljena je nekoliko hiljada puta, a incident je potresao mirni belgijski grad Gent, piše italijanski portal “Đenova Tudej” čijim novinarima je Padovani opisao šta se dogodilo.

ČITAJTE:  Kolektivno gej venčanje u Meksiku

– Tomasa i mene su napale naše komšije, bilo je zaista brutalno. Mom mužu je pre tri godine dijagnostifikovana Alchajmerova bolest, on je poput deteta. Napali su nas metalnom polugom… – rekao je Padovani.

Naveo je kako ovo nije prvi incident koji su doživeli s ovim nasilnim parom.

– To traje već četiri godine, život su nam pretvorili u pakao. Toma su pre dve godine udarili u glavu, a ja sam bio napadnut pre dva meseca – priča Padovani.

Ističe kako je devojka, koja živi iznad njih, s terase bacila dve cigle na njega, promašivši ga za dlaku. – Policija nikada nije ništa učinila – rekao je.

ČITAJTE:  Dveri najavile da će u Skupštini tražiti zabranu gej parade

Poslednji napad dogodio se na parkingu za invalide, a mlaćenje je počelo nakon što je devojka pljunula na staklo njihovog automobila… Ovaj put je policija ipak reagovala i uhapsila Hrvaticu i njenog dečka.

– Da, oboje su uhapšeni. Devojka ima zabranu prilaženja, a mladić je u zatvoru gde će i ostati mesec dana. Sud će potom odlučiti šta će s njim – kaže Padovani.

Belgijski mediji navode da je Jasmina R. prošle nedelje puštena iz pritvora. Pod policijskom pratnjom se vratila u stan kako bi pokupila svoje jednogodišnje dete i stvari, ali joj nije dozvoljeno da ostane tamo.

Sledećih mesec dana ne sme da boravi u Gentu. Zabranjen joj je svaki kontakt sa komšijama koje je pretukla. Ovo joj nije prvo krivično delo, već je 2015. godine osuđena zbog nasilne krađe.

ČITAJTE:  Poverenica osudila diskriminatorne izjave tokom predizborne kampanje

Njenom dečku preti dvogodišnja zatvorska kazna zbog nanošenja teških telesnih povreda.

Inače, prema belgijskim zakonima, ako se utvrdi da je zločin motivisan mržnjom prema homoseksualnom paru, napadačima preti udvostručenje kazne.

Izvor: Blic


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.