Stevan Filipović se autovao: Ne postoji nijedan deo mene kojeg se stidim


Reditelj Stevan Filipović upravo se autovao domaćoj javnosti kao pripadnik LGBT populacije. Javno napisavši status na Tviteru, Filipović je poručio – ne postoji nijedan deo mene kojeg se stidim.

„Promenio sam profilnu sliku. Preciznija je sad. Nekome bitna, nekome nebitna stvar. Samo da bude jasno da ne postoji nijedan deo mene koga se stidim, koji krijem, ili koji neko može da pomisli da iskoristi kao oružje u eventualnom sukobu. Brišemo podtekst, since 1981.“, napisao je Filipović na Tviteru.

Njegova profilna slika sada je okružena duginim bojama.

Stevan Filipović rođen je 1981. godine u Beogradu. Srpski je filmski montažer, reditelj, scenarista i profesor univerziteta umetnosti u Beogradu. Domaćoj javnosti poznat je kao autor popularnih filmova „Šejtanov ratnik“, „Šišanje“ i „Pored mene“.

ČITAJTE:  Duboko istraživanje i različitost: Pogledajte šta donosi 73. broj Optimist magazina

Takođe je poznat i kao zagovornik liberalnih i proevropskih stavova. Poslednjih godina je i vrlo glasan kritičar vlasti.

Filipovićev potez predstavlja korak napred ka prihvatanju različitosti u Srbiji, s obzirom na to da smo zemlja u kojoj se pripadnici LGBTQ+ populacije i dalje suočavaju sa različitim vrstama diskriminacije kako u profesionalnom, tako i u privatnom životu.

Izvor: Nova.rs


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.