Stefan Radović ponovo dobio radikala na sudu


Viši sud u Prokuplju u ponovljenom postupku usvojio je u celosti tužbu zbog diskriminacije na osnovu seksualne orijentacije koju je gej aktivista Stefan Radović iz Kuršumlije podneo protiv predsednika opštinskog odobra Srpske radikalne stranke i odbornika u Skupšini opštine Kuršumlija Zvezdana Ristića.

Sud je u presudi utvrdio da je Ristić izvršio oblik diskriminacije iz Zakona o zabrani diskriminacije, a po osnovu seksualne orijentacije i zabranio mu da ponavlja izvršenu diskriminaciju, navodi se u presudu koju je Radović dostavio medijima.

Ristić je u ponovljenom postupku, nakon žalbe Apelacionom sudu u Nišu, pred Višim sudom u Prokuplju po drugi put proglašen krivim jer je, kako stoji u presudi Višeg suda, ,,izvšio radnju diskriminacije na osnovu seksualne orijentacije i​ uznemiravanja i ponižavajuće postupanje​ ​prema tužiocu’’.

ČITAJTE:  Netolerancija i predrasude prema LGBT+ zajednici i dalje i u Srbiji i u EU

„Ovaj slučaj bi mogao da znači prekretnicu jer motiviše i druge LGBT osobe da se žale sudovima zbog diskriminacije i da nikako​ ne treba da​ tolerišu ni jedan vid ​nasilja.Takođe, ova presuda pokazuje da su u Srbiji prava LGBT populacije poboljšavaju​ sve više“, prokomentarisao je za Jugmediu Radović.

Gej aktivista Stefan Radović podneo je tužbu protiv Ristića jer je na sednici SO Kušumlija, za skupštinskom govornicom izvršio diskriminaciju tako što homoseksualizam tretirao kao bolest, posebno apostrofirajući Radovića.

Izvor: JugMedia


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

One comment

  1. Nikako ne razumem ove bahate homofobe koji javno vređaju i nipodaštavaju gejeve koji su i onako odbačeni od svih-počev od svojih sopstvenih roditelja…Ja imam teoriju u životu da je svakom dat život da ga proživi onako kako mu se najviše svidja. Ovi homofobi imaju od najranijeg detinjstva svu podršku okoline, to se nastavilo u pubertetu kada su dobijali pohvale od svojih očeva svaki put kada bi “odvalili” neku žensku…Ta podrška bi se dalje, nastavila na poslu, kada heterići podržavaju jedan drugog i ne retko čoveka bez kvalifikacija stavljaju na bolje mesto jer je “jedan od nas”…Za razliku od toga, ovo jadno dete se rodilo tako kako se rodilo, u maloj sredini negde na jugu, gde je biti gej ravno socijalnoj smrti- niko, naime ne želi nikakav kontakt sa vama, nemogućnost zaposlenja, bilo kakvog života… I onda, na sve to se još “prikači” ovakav bahati homofob-radikal, stvarno je previše…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.