Stanivuković: Neće biti gej parade u Banjaluci


Novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je za TV Fejs da svako ima pravo na sve vrste opredeljenja, ali dok je on na čelu tog grada, gej parada neće biti organizovana, jer misli da je za BiH dovoljna jedna, ona u Sarajevu.

“Neka svako radi što u dubini sebe oseća. Svako ima pravo na sve vrste opredeljenja. Mislim da je jedna gej parada dovoljna u Sarajevu, za čitavu zemlju. Mislim da je to sasvim dovoljno. Ovde ima gej parada, dovoljno. Mislim da nema potrebe u Banjaluci”, rekao je Stanivuković.

Kao gradonačelnik Banjaluke, on smatra da su to vrednosti koje ne treba da se promovišu na trgovima.

ČITAJTE:  Menadžeri gej kluba uhapšeni zbog LGBT ekstremizma

“Smatram da niko u Banjaluci nije ugrožen, po bilo kojoj opredeljenosti. Ako neko želi da izrazi takvu vrstu svog stava, do Sarajeva je tri sata i svake godine ima ovde. Ima u Beogradu, evo i u Sarajevu”, poručio je.

On je rekao da je Srbin i prvoslavac i da gej parada nije u duhu naroda kojem pripada. Na pitanje da li je u duhu Bošnjaka i muslimana u Sarajevu, Stanivuković je rekao da svako ima pravo da odluči i donese odluku.

“To neće biti za vreme mog mandata u Banjaluci”, a na konstataciju da će biti, ako mu narede, on je rekao: “Hajde da vidimo ko će organizovati u Banjaluci.”

Izvor: N1


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.