Srbiji neophodan zakon o istopolnim zajednicama


Direktor “Beograd prajda” Marko Mihailović ocenio je danas da je Srbiji neophodan zakon o istopolnim zajednicama zato što one postoje.

„Srbiji je neophodan zakon o istopolnim zajednicama zato što one postoje, gej ljudi postoje i ne vidim razlog zašto ta vrsta društvenog odnosa ne bi bila obuhvaćena zakonom, s obzirom da je uloga države i zakona da reguliše društvene odnose“, rekao je Mihailović na tribini „Koliko je Srbija daleko od zakona o istopolnim zajednicama“, koja je održana u organizaciji Udruženja „Regional“ i Fondacije „Fridrih Nojman“.

On je istakao da u Srbiji vidi opšte nerazumevanje osnovnih vrednosti ljudskih prava i poštovanja života građana ove zemlje.

Mihailović je kazao da je veliko poniženje kada je neko građanin jedne zemlje, a nema pristup institucijama i pravima te zemlje.

ČITAJTE:  Francuska ministarka: "Istopolni brakovi protive se prirodi"

„Kada imate zagovornike protiv ovog zakona koji se trude da određenu grupu građana izuzmu iz zakonskih okvira ove zemlje, za mene je to najveći zločin protiv države“, rekao je Mihailović.

On je naveo da nije u pitanju gej brak, dodavši da postoje neke stvari koje gej brak podrazumeva, koje ovaj zakon ne podrazumeva.

Izvor: Nova.rs


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.