Silovali druga i snimali telefonom?

Ispituje se da li se desilo vršnjačko nasilje u OŠ “Karađorđe” na Autokomandi. Ministarstvo traži tačan izveštaj. Prosvetne vlasti su za ovaj slučaj zlostavljana saznale iz medija.

MINISTARSTVO prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zatražilo je od direktora OŠ “Karađorđe” Milana Žegarca da im dostavi izveštaja o tome šta se dogodilo u toj školi 4. marta. Naime, pojedini mediji su objavili da su dvojica vršnjaka iz odeljenja, prvo vređala, a potom silovala motkom desetogodišnjeg učenika P. M. u dvorištu škole. Oni su te stravične scene, navodno, snimali telefonom.

Kako je ispričao otac dečaka, direktor škole mu je rekao da ne prijavljuje slučaj policiji, već će on obavestiti roditelje i preduzeti odgovarajuće mere.

Nadležni su za ovaj slučaj saznali iz medija i, kako nam je rečeno u Ministarstvu prosvete, odmah je obavešten Tim za prevenciju nasilja.

– Direktor škole nas nije obavestio da se bilo šta dogodilo – kažu u Ministarstvu. – Naloženo mu je da nam dostavi izveštaj o tome da li se nešto dogodilo i šta, sa izjavama svih učenika koji su učestvovali, kao i njihovih roditelja. Pošto je reč o vrlo osetljivoj stvari i maloletnicima, u javnost nećemo izlaziti ni sa kakvim detaljima.

Direktor škole Žegarac u ponedeljak nije odgovarao na pozive “Novosti”.

Izvor: Večernje novosti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.