Shawn Mendes: Osećam potrebu da dokažem da nisam gej!

Sve popularniji pevač tvrdi da želi biti viđen u javnosti sa devojkom kako bi stavio tačku na glasine o seksualnosti!

Shawn Mendes je već jednom potvrdio da nije gej, međutim, postavlja se pitanje, zašto popularni pevač oseća potrebu da to ponovo dokazuje?

Mendes se našao na naslovnoj strani decembarskog izdanja Rolling Stones magazina, a u novom broju pričao je, između ostalog, i o svojoj potrebi da bude viđen sa devojkom i stavi tačku na glasine o svojoj seksualnosti koje traju koliko i njegova karijera, već punih pet godina.

Popularni pevač objasnio je da je prekid njegovog odnosa sa dvadeset dvogodišnjom manekenkom Hailey Baldwin samo još više raspirio komentare na internetu u kojima hejteri, ali i fanovi mlade zvezde, zbijaju šale na račun njegove seksualnosti i tvrde da je gej koji to ne sme da prizna.

Samo mesec dana nakon što su se Mendes i Baldwin pojavili zajedno na crvenom tepihu Met Gale početkom maja u Njujorku, manekenka se pomirila sa svojim nekadašnjim dečkom Justinom Bieberom,koji je ubrzo nakon toga postao i njen verenik.

“Ne bih želeo da bilo kako definišem naš odnos, bila je tu svačega” tvrdi Shawn. “Kapiram to … poslao sam Hailey poruku ‘Čestitam’ , i zaista sam srećan zbog njih. Ona je i dalje jedna od najboljih ljudi koje sam upoznao. Prelepa je spolja, ali je još divnija iznutra. Mislim da sam budala zato što nisam pokušao da … razumete šta želim reći.”

Vlasnik hita In My Blood ipak tvrdi da, iako se ne oseća kao žrtva, sve veća pozornost javnosti i medija na njegov privatan život stvara jako velik pritisak i čini njegovu svakodnevnicu jako stresnom.

“Voleo bih da mogu da kažem da ne obraćam pažnju na to, ali to nije istina”, priznaje. Najveća zabrinutost, objašnjava, dolazi od činjenica da već pet godina sve interesuje jedna stvar, da li je Shawn Mendes gej?

“U dubini svoje duše znao sam da moram biti viđen sa nekim …. sa nekom devojkom. Moram da se pojavim negde sa njom kako bi me paparaci slikali i tako bih dokazao da nisam gej”, dodaje dvadesetogodišnjak, “Još uvek postoji deo mene koji razmišlja o tome, i to me ubija!”

Ovo nije prvi put da je Shawn razmišljao o ovome. Pre dve godine, sedeo je kod kuće i čitao komentare na Youtubu, nakon čega je odlučio da se snimi i objavi na Snapchatu.

“Sećam se, ‘Neverovatno je koliko sreće imate jer zapravo nisam gej koji se boji da se autuje, to je nešto što navodi ljude na samoubistvo.’ To nije ni malo jednostavna tema, da li vam se dopadaju pesme? Da li vam se dopadam ja? Koga onda briga da li sam gej?” , objašnjava pevač.

Međutim, iako je mislio da je stavio tačku na temu tada, ubrzo se našao u još jednoj situaciji koja mu je, tvrdi, stvarala noćne more.

Početkom godine, Shawn je nastupao sa Taylor Swift koja ga je nakon nastupa pitala da li je u redu da objavi snimak na kome mu stavlja šljokice preko lica. Mendes je rekao da je to u redu, ali se iste večeri strašno pokajao zbog toga.

“Sećam se da sam se probudio u hladnom znoju i setio se šta sam uradio. Bio sam užasnut! Zašto sam joj dao da to objavi, upravo sam pothranio glasine na internetu koje već ne mogu da podnesem.”

Mladi pevač sada ipak tvrdi da mu je na kraju drago da je Taylor podelila video. “Odrastao sam sa petnaest sestara koje su stalno igrale sa mojom kosom i lakirale mi nokte. Možda sam malo ženstveniji, ali to sam jednostavno ja. To je zašto sam ja – ja” , rekao je Shawn.

Mladi pevač svejedno ne oseća odbojnost prema LGBTQ+ populaciji i njenoj kulturi. Kada je objavio pesmu In My Blood, nalazio se u bioskopu gledajući Love, Simon, film sa gej tematikom u kome drug iz razreda svima oda tajnu da je glavni lik homoseksualac.

“Izašao sam ranije iz bioskopa jer mi je pozilo. Te večeri sam ostao budan do tri ujutru čitajući komentare fanova sa tvitera koji su se pronašli i poistovetili sa mojom pesmom i to me je rasplakalo. Tada sam shvatio da nikada više neću dovoditi u pitanje svoju istinu” , podelio je Shawn.

Nakon što je priča sa nove naslovnice izašla u javnost, Shawn se obratio svojim fanovima na tviteru objašnjavajući da je normalno da ima svoje nesigurnosti ali da svejedno voli posao kojim se bavi.

Izvor: Tračara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.