Sara Jo nastupa na svetskoj Paradi ponosa


Pop zvezda Sara Jo nastupaće na ovogodišnjem World Prajdu u Kopenhagenu, saznaje portal Nova.rs.

World Prajd u Kopenhagenu 2021. biće proslava jednakosti, umetnosti i ljudskih prava, čiji će ponosni domaćin biti Kopenhagen Prajd u saradnji sa Malmo Prajdom.

Kako saznaje portal Nova.rs iz nekoliko izvora, pregovori u vezi sa Sarinim nastupom trajali su nešto duže od mesec dana, a Sara Jo je pristala da bude predstavnica beogradskog Prajda i da iz Srbije, zajedno sa još nekoliko plesača i članova LGBT organizacije u Srbiji, ode u Kopenhagen krajem avgusta ove godine.

Ovim potezom pop zvezda nastavlja svoju kontinuiranu podršku LGBT zajednici. Sara Jo je 2019. godine bila kuma beogradskog Prajda, kada je zajedno sa svojim koleginicama – Zoi i Bojanom Vunturišević, nastupala u Beogradu u septembru 2019. godine u okviru parade ponosa.

ČITAJTE:  "Topli film" premijerno na Beldocsu 22. maja

„Iz više razloga sam odlučila da učestvujem (na Prajdu, prim.aut), iako sam se dugo zapravo nećkala, s obzirom na to da sam ušla u šoubiznis vrlo mlada i neiskusna. Dugo sam se nećkala da li bi trebala čvrtso da stojim iza svojih principa i stavova i da glasno govorim o nekim stvarima koje me bole i povređuju i da li neke stvari treba da delim sa publikom ili ne – bila sam svesna da će to imati uticaj na mene kao izvođača. Nisam znala u kom smeru treba da ide moja muzička priča, najlakše je ćutati i snimati muziku. Ali mislim da svako ko se bavi kreativnim radom i te kako treba da pokaže i dokaže svoje ja i podeli sa publikom i takve stvari. Prosto da se otvori i da nekako ne oseća bilo kakvu vrstu pritiska, već da bude ono što jeste i da priča glasno o nekim stvarima. Srećom su me kontaktirali za Prajd u trenutku kada sam vrlo bila odlučna po pitanju toga. Shvatila sam da ne želim da ćutim, pogotovo kada sam čula priče svojih prijatelja i neke stvari osetila na svojoj koži. Bila sam spremna na tako nešto“, rekla je Sara Jo prošle godine na Instagram lajvu Beograd Prajda, objašnjavajući kako je došlo do toga da učestvuje na paradi ponosa.

ČITAJTE:  Solidarnost: Štrajk glađu LGBTQ+ mladića – potez čoveka koji je izgubio svaku nadu u institucije

Sara Jo je takođe podržala i usvajanje zakona o istopolnim partnerstvima.

Pop zvezda bi ove godine trebalo da objavi i svoj prvi studijski album.

World Prajd će započeti 13. avgusta u Kopenhagenu i trajaće sve do 21. avgusta iste godine. Beograd će sledeće godine biti grad domaćim Euro Prajda.

Izvor: Nova.rs


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.