Šapić nastavlja sa uvredama na račun LGBT osoba


Potpredsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić očekuje da će ponovo biti kandidat za gradonačelnika Beograda i dodaje da bi formalno to trebalo da se zna za nekoliko dana, posle sednice Glavnog odbora stranke.

Šapić je u intervjuu za Tanjug rekao da bi voleo da se izbori održe što pre, čemu treba da prethodi izbor predsednika Skupštine Srbije koji treba da raspiše izbore, a smatra da je prvi objektivan rok za izlazak na birališta 28. april.

Kako dodaje, zvanična politika opozicije je da Kosovo treba da se prizna i da će se tako rešiti vekovni problem, da treba sebe da proglasimo genocidnim i tako rešimo odnose sa Bošnjacima u BiH, da se uvedu sankcije Rusiji i prekinu odnosi sa Istokom. Ističe da takva politika itekako ima veze sa glavnim gradom. Šapić i u ovom intervjuu nije propustio da širi mržnju, dovodeći u negativan kontekst LGBT osobe i druge nacije, te da iznese uvrede na račun opozicije.

ČITAJTE:  Blagoslov istopolnih brakova nije jeres, niti bogohuljenje

“Ako nema veze, onda glasajte za Dobricu Veselinovića, a on će u ovoj prostoriji da nakači zastavu šarenih boja LGBT i uvešćemo zakone koje danas uvode neke evropske zemlje, pa ćemo mamu i tatu da zovemo roditelj 1 i roditelj 2, pa će onda Dobrica Veselinović da sve resurse grada Beograda koristi upravo u promociju te politike, pa vi recite kakve to veze ima sa Beogradom? Pa ćemo onda umesto Beogradskih dana porodice koju smo proglasili za manifestaciju od posebnog značaja, da bude ova Mirdita manifestacija od posebnog značaja, pa će onda ovde na crvenom tepihu da se dočekuje gradonačelnica Sarajeva koja nas optužuje za najgnusnije stvari, pa vi onda opet isto recite pa kakve to veze ima sa Beogradom”, podvukao je Šapić.

ČITAJTE:  Nevladine organizacije traže rezultate istrage slučaja torture LGBT osoba

Izvor: NIN


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.