Šajlo ipak ne menja pol

Internetom se poput munje proširila priča o tome da je Šajlo Džoli-Pit (11) započela proceduru promene pola, jer želi da bude dečak.

Španski “El Mundo” preneo je tu informaciju pozivajući se na agenciju AFP, koja je odmah demantovala da ima bilo šta sa tim tračem o detetu poznatog para.

I španski list u međuvremenu je sa svog portala uklonio taj članak, ali su svetski tabloidi pohitali da prenesu priču o navodnoj promeni pola jedanaestogodišnjakinje.

Anđelina Džoli, koja se u međuvremenu razvela od Breda Pita, u jednom intervjuu pre nekoliko godina rekla je da njena najstarija biološka kćerka želi da bude dečak. Iako je Anđelina mislila na to da devojčica više voli da nosi garderobu za dečake i šiša se na kratko, tabloidi su to, izgleda, preozbiljno shvatili.

Prema izveštaju američkog medicinskog žurnala “Pedijatrija”, deca ni ne mogu da započnu proces promene pola u celosti, pre nego što napune 18 godina. U predpubertetskom uzrastu, dete može da se oblači ili šiša kao dete suprotnog pola, i da prima lekove koji obustavljaju pubertetske promene u organizmu. Stručnjaci se slažu da je neophodno najpre pustiti dete da sazre na emotivnom i psihološkom planu, pre nego što se, po završetku puberteta, podvrgne operativnom zahvatu promene pola. U Americi, gde Džoli živi sa decom, operativni zahvat se ne obavlja na pacijentima mlađim od 18 godina.

Izvor: Mondo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.