Roben Kampiljo danas u Beograd


Francuski reditelj i ovogodišnji dobitnik Gran prija Kanskog festivala, Roben Kampiljo dolazi danas u Beograd na deveti Merlinka festival. On će na festivalu, u Velikoj sali Doma omladine Beograda predstaviti svoj nagrađivani film i francuskog kandidata za nagradu Oskar, „120 otkucaja u minuti“. Film je takođe nominovan za najbolji evropski film od strane Evropske filmske akademije, a ceremonija dodela nagrada je večeras u Berlinu.
Roben Kampiljo je pored „120 otkucaja u minuti“ snimio filmove „Momci sa istoka“ o vezi biznismena i ukrajinskog seks radnika koji član ulične bande i „Duhovi“ o malom francuskom gradu gde nedavno preminuli se vraćaju u život i pokušavaju da se integrišu u društvo koje se puno promenilo od njihove smrti.
Kampiljo je i uspešni scenarista koji je napisao scenarija za sve filmove koje je i režirao, kao i za film „Između zidova“ koji je 2008. godine osvojio Zlatnu palmu i bio nominovan za Oskara za najbolji strani film.
Mnogi filmski kritičari predviđaju da će „120 otkucaja u minuti“ biti nominovan za Oskara za najbolji strani film, a vi imate priliku da ga pogledate večeras od 21 čas u Domu omladine Beograda i u nedelju od 19 časova u Cineplexxu Ušće.

ČITAJTE:  Zvezda serije „Euforija“ ne želi više da glumi trans uloge


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.