Rasvetljena dva napada na LGBT osobe

Beogradska policija rasvetlila je dva napada na pripadnike LGBT populacije koji su se nadavno dogodili u Beogradu, dok se za počiniocima napada na transrodnu osobu na Trgu Republike, 8. maja ove godine intenzivno traga, saopšteno je iz MUP-a.

Identifikovane su tri osobe, dva maloletnika i jedno punoletno lice, koje su 29. aprila u centru Beograda napale G. Š.

Protiv njih je nadležnom tužilaštvu podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo teška telesna povreda.

Takođe, policija je rasvetlila i jučerašnji napad na N. M. u Požeškoj ulici, pa je protiv osobe koja je vrađala, ismevala i gurala N. M. po nalogu tužilaštva podnela zahtev za pokretanje prekršajanog postupka.

Kada je reč o napadu na T. D, koji se dogodio 8. maja na Trgu Republike, policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog slučaja i traga za počiniocem.

Do sada su pregledani video zapisi sa obližnjih kamera i radi se na identifikaciji napadača.

Tokom današnjeg obeležavanja Međunarodnog dana protiv homofobije, transfobije i bifobije na manifestaciji na Trgu Republike došlo je do dva manja incidenta.

Naime, jedna osobe je na štandu “Labrisa” poprskala pivom grčke turiste, a druga osoba je nasilno oduzela balon od aktivista ove organizacije.

Policija je odmah privela ove osobe i protiv njih će, nakon konsultacija sa nadležnim tužilaštvom, biti preduzete odgovarajuće mere, navodi se u saopštenju.

Izvor: RTS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.