Prvi trans superheroj


Poslednjih godina sve je više serija i filmova o superherojima, a u jednoj od njih, od ove jeseni, će se pojaviti glavni junak – transeksualac.

Jedna od serija u kojima se pojavljuju superheroji, a koja sve više zadobija simpatije publike je “Supergirl”, čija četvrta sezona kreće ove jeseni. U novoj sezoni postava glumaca će dobiti pojačanje.

Četvrta sezona će ući u istoriju kao prva serija u kojoj će jedan od likova biti transeksualac. “Komik buk” (Comicbook) saznaje da će jedan od glavnih likova biti transeksualni superheroj Nia Nal, koga tumači mlada glumica Nikol Maines (20), koja je i sama transrodna osoba.

Rođena je kao dečak Vajat, a pre tri godine je promenila pol i postala Nikol.

ČITAJTE:  Grindr delio HIV status korisnika

Ona je, na nedavno održanom “Komik konu” u San Dijegu, rekla da veliki broj TV serija ubacuje transeksualne likove, jer je to trenutno “veoma važna tema za društvo”.

“Supergirl” je američki superheroj po imenu Kara koja je Supermenova rođaka. I ona je rođena na Kriptonu, sa koga je pobegla usled njegovog uništenja.

U seriji, Kara ima 24 godine, živi u porodici Denvers, i na početku je bila veoma nesrećna što je morala da krije svoje moći…

Izvor: B92


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.