Prvi KG Pozitivni koncert


Povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv HIV-a, sutra od 22 sata, u kragujevačkom Domu omladine, održaće se prvi „KG Pozitivni koncert“, na kom će nastupiti hrvatski hardkor pank sastav iz Osijeka, „Debeli precjednik“ i kragujevački bend Ludak u razvoju.

Debeli Precjednik ili Fat Prezident je osnovan 1993. godine, a svoj prvi studijski album Rat (Her) Burn This Record objavljuju 1998. godine. Nakon toga bend objavljuje EP Tribute to Zli Farmeri, dok 2003. godine drugi studijski album po imenu „Fist from East“ na kojem se nalazi jedna od njihovih najpoznatijih pjesama „Farmersko srce“.Nakon toga, potpisuju za izdavačku kuću „Moonlee Records“, te objavljuju albume „Through The Eyes of the Innocent“ 2006, Bruto slavo / VBK 2012, i za sada poslednji „Godina Majmuna“ 2016. Bend je imao više od 500 nastupa, što festivalskih, što solo. Iza sebe imaju i četiri velike evropske turneje, a svirali su i sa sastavima SNFU, NOFX, Jello Biafra and GSOM, Lagwagon i drugima. Momci će se po prvi predstaviti kragujevačkog publici.

ČITAJTE:  Drag kraljica nosi olimpijsku baklju u Parizu

L.U.R. (Ludak u razvoju) je kragujevački pank rok bend nastao 1998. godine. Iza sebe imatri studijska albuma: “Both ways”(2001, Active Time records), “Hteo to ili ne”(2011, SKC Kragujevac), “Mediokreten” (2015, TIOLI records), kao i dosta solo i festivalskih nastupa, kako u Srbiji, tako i širom regiona. Bend je nastupao kako sa domaćim imenima Goblini, Psihomodopop, Eyesburn, KUD Idijoti, Atheist Rap, Six Pack, tako i sa stranim velikim imenima, Markey Ramone, Therapy. Bend je trenutno u studiju, gde radi na svom novom singlu čiji se izlazak planira za početak 2018. godine.

Ulaznice se mogu kupiti u Domu omladine, u pretprodaji po ceni od 350 dinara, dok će na ulazu koštati 500.

ČITAJTE:  Gej par iz Italije oduševljen Srbijom

Izvor: Ritam Grada


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.