Prva slikovnica u Hrvatskoj sa istopolnom porodicom


Hrvatska će uskoro dobiti svoju prvu slikovnicu za istospolne porodice.

Izdavač je udruženje “Dugine obitelji” koja okuplja dvadesetak istospolnih parova s decom, a ovom slikovnicom, koja iz štampe izlazi 18. januara žele objasniti deci svojih članova, ali i svoj drugoj, da je sasvim u redu imati dve mame ili dva oca, piše Slobodna Dalmacija.

– U Hrvatskoj već postoje prevodi stranih izdanja u kojima se spominju porodice s istospolnim roditeljima, najčešće u opisu različitih vrsta porodica. Želeli smo napraviti jednu baš za Hrvatsku. Prvih 500 primeraka podelićemo školama i vrtićima koji su nam se već javili da žele slikovnicu. Najviše ih je iz Zagreba, ali ima ih i iz drugih delova Hrvatske – rekao je za Index koordinator udruženja Danijel Martinović o slikovnici u čijoj su pripremi, osim njega, učestvovali Maja Škvorc i Ivo Šegota dok ilustracije potpisuje Borna Nikola Žeželj.

Slikovnica se neće naći u prodaji, a oni koji ne uspeju dobiti svoj primerak moći će besplatno slikovnicu skinuti sa stranica udruženja, a na njima će biti i poseban formular za one koji baš žele štampano izdanje. Kada ih se dovoljno javi, udruženje će štampati i drugo izdanje. U pripremi su i prevodi na nemački, engleski, italijanski i francuski jezik.

Izvor: Danas


ČITAJTE:  Super gej tata: Usvojio šestoro dece sa smetnjama u razvoju

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.