Pruži podršku LGBT populaciji u Srbiji za Dan ponosa

Pandemija korona virusa izazvala je otkazivanje javnih događaja koji su planirani za jun – Mesec ponosa, otkazane su Parade ponosa kako širom sveta tako i u Beogradu, te su sve aktivnosti pomerene na društvene mreže i internet.

Gej lezbejski info centar uz podršku Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije i Centra za istraživanje i razvoj društva IDEAS pokreće kampanju „Uvek svoji“ sa ciljem povećanja vidljivosti javne podrške LGBT populaciji u Srbiji.

Pozivamo građane, organizacije civilnog društva, državne institucije, kompanije, medije… da na Dan ponosa 27. juna pruže podršku LGBT populaciji tako što će svoj logo na društvenim mrežama obojiti u dugine boje ili na neki drugi javan način pružiti podršku.

Ovom kampanjom želimo da podignemo vidljivost javne podrške LGBT populaciji u Srbiji, jer uprkos prioritetima i pandemijom korona virusa ne smemo da zaboravimo da borbu za ljudska i manjinska prava.

Svoju javnu podršku do sada su dali IKEA, Converse, Alexander Cosmetics, Fond B92, Fame Solutions, Francuski institut, Kulturni centar Grad, Insajder, XXZ magazin, Noizz, Inicijativa mladih, Catalyst, Zaštitnik građana, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, Propulsion, IDEAS, Insitut za evropske poslove, Epilion i mnogi drugi.

#UvekSvoji

Preuzmite sliku za vaše socijalne mreže:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.