Pridružite se četu za LGBTIQA osobe

Početkom 2019. godine, Geten, Centar za prava LGBTIQA osoba pokrenuo je novi čet server na discord platformi sa željom da kreira mesto za diskusiju o različitim temama od važnosti za lezbejke, gej, bi, trans, interseks, kvir i aseksualne osobe.

LGBTIQA Balkan server je namenjen svima onima koji se osećaju kao deo LGBTIQA zajednice na prostoru Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Srbije i dijaspore.

Serveru mogu putem ovog linka pristupiti svi registrovani korisnici discorda, a novi treba da se registruju uz pomoć e-mail adrese. Prilikom ulaska na server postoji način zaštite članova servera i njihovih podataka, novi korisnici ne vide istoriju javno napisanih poruka i nemaju pristup svim sobama.

Server je namenjen za druženje i komunikaciju (chat, voice chat, video call, movie streaming, slušanje muzike), razmenu informacija vezanih uz aktivizam, pružanje međusobne podrške i stvaranje prijateljskih odnosa.

Imajući dve decenije iskustva na raznim gej četovima i forumima, na prvo mesto smo stavili kvalitet javnih diskusija. Drugim rečima, važnije nam je šta i o čemu se piše nego da se stalno piše.

Server nije namenjen traženju emotivnih, niti seksualnih partnera te naš iskusni volonterski tim operatera uklanja javno oglašavanje tog tipa, kao i svaku vrstu provokacija ili spamovanja.

U budućnosti planirano je proširenje aktivističke saradnje u svim zemljama bivše EX YU, poboljšanje servera i mogućnosti koje pruža. U tom procesu poboljšanja najviše uvažamo predloge Vas, naših sadašnjih i budućih članova-ica. Zato dođite, učestvujte u procesu stvaranja sajber mesta drugačijeg za „drugačije“.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.