Pretučen u centru Beograda jer radi u gej klubu

“Drali su se nešto, ali nisam obraćao pažnju. Odjednom su počeli da me tuku, a kada sam pao na zemlju nastavili su da me šutiraju…”

Ovako za “Blic” počinje priču Beograđanin A. M. (21), kojeg je u subotu oko pet sati ujutru pretukla grupa nasilnika u samom centru grada.

A. M. krenuo je kući u pet ujutru iz gej kluba u centru grada, u kojem radi kao šanker.

– Krenuo sam ka okretnici na Studentskom trgu. Bili su udaljeni od mene stotinak metara i nešto su se drali, ali pošto ih nisam čuo šta dobacuju nisam obraćao pažnju. Odjednom su mi prišli i, bez ijedne reči, počeli da me tuku – priča A. M.

Mladića je grupica od pet, šest muškaraca počela da udara rukama i nogama u predelu glave.

– Jedan od njih udario me je u usnu. Bio sam u šoku jer nisam očekivao išta da će da mi se desi, a već u sledećem trenutku dobio sam udarac nogom ponovo u glavu i tada je počela da šiklja krv – priča A. M.

Mladić je, kad se “osvestio”, počeo da beži preko ograđene zelene površine na okretnici na Studentskom trgu. Ali napadači se nisu zaustavili.

– Sapleo sam se o ogradu i pao na zemlju. Tada sam dobio još jedan udarac u glavu…Nakon toga su pobegli – priča A. M.

On je posle toga na lice mesta pozvao policiju i dao izjavu na licu mesta. Hitna pomoć došla je na poziv policije i prevezla povređenog mladića u Urgentni centar.

– Tamo sam proveo osam sati, dok su odradili pregled i dok su mi ušili usnu. Posle sam bio ošamućen i prespavao sam ceo dan – kaže A. M. i dodaje da je razlog zašto želi da ostane anoniman samo taj što roditeljima još uvek nije rekao šta mu se dogodilo.

ČITAJTE:  Netfliks otkazao snimanje serije u Turskoj zbog gej lika

On dodaje da nakon ovog napada nije uplašen i nema potrebu da se skriva, ali je ipak i dalje u šoku.

– Ne mogu da shvatim da se ovakve stvari dešavaju u 21. veku. Ne znam šta da mislim. Ovo je prvi put da mi se ovako nešto dogodilo. I nije to sad zato što sam ja deo LGBT populaciije, nego je moglo bilo kome da se desi. Mislim da sam se samo našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme – kaže A. M.

Izvor: Blic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.