Preminula gej ikona Holivuda

Glumac je doživeo iznenadni srčani udar.

Glumac i srcelomac pedesetih godina 20. veka Teb Hanter, koji je kasnije postao gej ikona Holivuda, preminuo je u 87. godini.

Producent Alan Glejzer, partner s kojim je Hanter bio u vezi više od 30 godina, rekao je da je glumac umro u nedelju u svom domu u Kaliforniji nakon što je zbog ugruška u nozi dobio srčani udar, prenosi “The Associated Press”. Glejzer je glumčevu smrt opisao kao “iznenadnu i neočekivanu”.

Rođen kao Artur Endrju Kelm, Hanteru je umetničko ime dao agent za talente Henri Vilson. Proslavio se u pedesetim godinama prošlog veka glumeći u filmovima poput “Battle Cry” (1955), “The Girl He Left Behind” (1956), “Burning Hills” (1956) i “Damn Yankees” (1958). Uplivao je čak i u muzičke vode s hit numerom “Young Love” iz 1957. godine.

S prepoznatljivim plavim loknama i “jakom” vilicom, Hanter je često nazivan pravim “američkim momkom” i bio je izvor obožavanja mnogih tinejdžerki tog vremena, zbog čega su ga prozvali “The Sigh Guy” – onaj za kojim devojke uzdišu.

U medijima su ga romantično povezivali sa glumicima poput Natali Vud i Debi Rejnolds, ali je on 2005. godine u svom memoaru “Tab Hunter Confidential: The Making of a Movie Star”, otkrio da je u to vreme bio u dugoj i tajnoj vezi sa glumcem iz filma “Psiho” Entonijem Perkinsom.

Od kada je “izašao iz ormana”, Teb je postao uzor mnogim mladim homoseksualcima u Holivudu, a jedan od njih je i Zakari Kvinto, koji mu je uputio oproštajnu poruku na Instagramu. Kvinto će u dogovoru sa Džej Džej Abramsom snimiti film o Hanterovoj romansi sa Perkinsom.

Izvor: Mondo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.