Premijerka Brnabić još ne zna da li će ići na Prajd

Prajd je izuzetno važan i baš zbog njegove važnosti učešće Predsednice Vlade ove godine zavisiće isključivo od međunarodnih obaveza, rečeno je Danasu u kabinetu premijerke Ane Brnabić na naše pitanje da li će prisustvovati Paradi ponosa, koja će biti održana 17. septembra u Beogradu.

Brnabić je prisustvovala prošlogodišnjem Prajdu, s tim što je u to vreme bila na funkciji ministarke za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Kako je tada izjavila, održavanje Parade ponosa treću godinu za redom veoma značajno, te da je to ozbiljan pomak kad je reč o pravima LGBT zajednice. Inače, javni servis LGBT Srbije “GayEcho” proglasio je upravo Anu Brnabić, pored glumca Nebojše Glogovca, za gej ikonu prošle godine.

Ovogodišnja Nedelja ponosa, koja počinje 11. septembra, obuhvatiće više od 50 različitih događaja, uključujući Međunarodnu konferenciju o zločinima iz mržnje i govoru mržnje, Prajd Forum, izložbe, pozorišne predstave, filmske projekcije, javne diskusije, predavanja i žurke. Parada ponosa održaće se poslednjeg dana manifestacije, 17. septembra.

Nedavno je u centru Beograda, u Ulici Kralja Milana br. 8, otvoren Prajd Info Centar. Na ovom mestu, sve do 25. septembra od 10 do 20 časova, zainteresovani građani i građanke moći će da se informišu o manifestaciji Beograd Prajd, ali i problemima LGBT zajednice u Srbiji.

Izvor: Danas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.