Premijera predstave “Fine mrtve d(j)evojke” u BDP-u


Predstava “Fine mrtve d(j)evojke” prema tekstu Mate Matišića i u režiji Patrika Lazića sinoć je premijerno izvedena na Maloj sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

Priča je bazirana na istoimenom, nagrađivanom hrvatskom filmu iz 2002. godine o dve lezbejke koje se doseljavaju u novu zgradu, a glavne uloge u predstavi poverene su glumicama Ivi Ilinčić i Ivani Nikolić.

Drama otkriva likove komšija u posleratnom “ludilu”, koji su redom velike patriote i vernici koji ubijaju, siluju i abortiraju, brižne roditelje koji podižu frustriranu decu, kao i one retke “dobre” koji uvek ćute.

Reč je o priči koja, između ostalog, govori o mržnji i frustracijama zbog nedostatka ljubavi.

“Postoji jedan društveni paradoks koji je po meni duboko pogrešan i nastran i o kojem sam hteo da napravim predstavu. To je činjenica da je društveno prihvatljivije mrzeti bilo koga, nego voleti. Ovo nije još jedna gej-frendli predstava, mi čak i nismo politički korektni u njoj, nema crnih i belih, svi su u najmanju ruku sivi i ogrezli u mržnju. Zato mislim da se ova predstava bavi puno širim problemom od toga ko s kime spava”, izjavio je reditelj predstave Patrik Lazić.

ČITAJTE:  Usvojen zakon koji olakšava promenu pola

U predstavi igra mnogobrojna glumačka ekipa, a među njima su Milena Predić Ilinčić, Ivana Nikolić, Jadranka Selec, Milan Zarić, Paulina Manov i Ivan Tomić.

Izvor: B92.net


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.