Predstava “Moja ti” osvojila publiku u Zagrebu


Zagrebačka publika je oduševljeno ispratila glumački tim kojem su se na pozornici pridružile rediteljka Milavić Davies i dramatuškinja Olga Dimitrijević.

Predstava MOJA TI nastala je prema komadu Kako je dobro videti te opet Olge Dimitrijević, a naslov je naknadno promenjen u trenutni naslov (Moja ti).

MOJA TI je pobednički komad na konkursu Sterijinog pozorja za savremeni dramski tekst. Predstava Pozorišta Atelje 212 je koprodukcija sa Sterijinim pozorjem .

Komad se bavi problemom starosne, ideološke i seksualne, te rodne diskriminacije. Protogonistkinje su starice, neke od njih partizanke, komunistkinje, lezbejke, majke, svakako žene koje se u doba liberalnog kapitalizma prinuđene na borbu sa najrazličitijim muškim kulturnim rodnim normativima i primerima ideološke degradacije vrednosti za koje su se ove žene ceo život borile.

Muzika u predstavi sačinjena je od autorske muzike kompozitorke Anje Đorđević, te od različitih citata, parafraza i referenci na poznate pesme. Rediteljski postupak je u najširem smislu zasnovan na čitanju komada kao dela epskih teatarskih praksi.

Rediteljka Aleksandra Milavić Davies je ovogodišnji dobitnik nagrade za režiju- Ljubomir Muci Draškić.

Izvor: B92


ČITAJTE:  Tim Kuk zaradio 750 miliona dolara

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.