Predstava “… I ostali” na 63. Sterijinom pozorju


Predstava “… I ostali” u produkciji Merlinka festivala i UK “Vuk Stefanović Karadžić” u režiji Stevana Bordrože našla se u takmičarskoj selekciji 63. Sterijinog pozorja.

To je prvi put da se neka predstava u produkciji Merlinka festivala igra na Sterijinom pozorju, ali je takođe i prvi put za reditelja, UK “Vuk Stefanović Karadžić”, spisateljice, glumce…

Selektor Sterijinog pozorja, Boško Milin napisao je o predstavi:

…i ostali, omnibus četiri mlade autorke kojima ovo nije scenski debi, već uspešni nastavak s aradnje sa rediteljem Stevanom Bodrožom na sceni Ustanove kulture „Vuk Karadžić“. Maša Radić, Mina Ćirić, Neda Gojković i Galina Maksimović ispričale su ubedljivu povest o nizu situacija u kojima se nehotice očitava prepoznatljiv nehajan, pa i nedopustivo gori odnos prema onima koji nisu mi nego oni koji su …i ostali.

ČITAJTE:  Preminuo Saša Vidić

Boban Jevtić, pozorišni kritičar je za NIN napisao:

Predstava je na neki način generacijska, i po temi i po njenim autorima, te je zaista bilo divno videti do suza dirnute mlade ljude u publici koji su spontano i sa strašću reagovali na probleme koji su im predstavljeni na sceni. Treba nam više ovakvih predstava.

Predstavu možete pogledati 29. maja u 19 časova u Novom Sadu na Sterijinom pozorju u Srpskom narodnom pozorištu i 25. aprila u 20 časova u UK “Vuk Stefanović Karadžić” u Beogradu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.