Predrag Azdejković: Nataša Bekvalac jedina prava gej ikona


Najpoznatiji srpski gej aktivista i urednik portala Gej Eho i magazina Optimist opleo je po onima sa estrade koji javno osuđuju LGBT populaciju, a mišljenje folk pevača Dejana Matića o gej vezama i brakovima nikako mu se nije dopalo, pa mu je oštro odgovorio.

Azdejković, kako kaže, ne razume potrebu narodnog pevača da komentariše pripadnike LGBT populacije.

“Dejan Matić je polusvet. Zbog toga ne razumem potrebu da polusvet komentariše ono što očigledno ne razume. Smešno je da uopšte komentarišem takav sklop ličnosti,” priča Azdejković koji se ovako osvrnuo na ovu Matićevu izjavu:

“Ne podržavam gejeve. Tako je otkad znam za sebe. Nekima je to normalno, meni nije. Cenim svačije mišljenje o toj temi, ali ja zaista ne mogu da se složim da je u redu da se sklapaju brakovi između dva muškarca. To mi je van svake pameti. Što se tiče usvajanja dece, za to pogotovo nisam i to je nešto što, po mom mišljenju, kod nas na Balkanu nikad neće biti prihvaćeno”.

ČITAJTE:  Solidarnost: Štrajk glađu LGBTQ+ mladića – potez čoveka koji je izgubio svaku nadu u institucije

Gej aktivista ne krije oduševljenje muškarcima sa javne scene koji su podržali LGBT populaciju. “Moram da priznam da sam oduševljen Emitom Kusturicom i Vladom Divcem. Nisam od njih očekivao da stanu uz LGBT. U ovoj zemlji se najoštrije osuđuju muškarci koji na bilo koji način podrže gej osobe. Odmah kreće hajke i uvrede. Uglavnom žene sa javne scene istupaju, a kako su njih dvojica veličine, zaista mi je drago što su izneli pozitivan i zdrav stav,” kaže Predrag za Alo.

Budući da je pevačica Marija Šerifović pre nešto više od deset dana prvi put javno stala uz LGBT, aktivista kaže da je bilo krajnje vreme za tako nešto.

ČITAJTE:  Novi napad na Prajd info centar u Beogradu

“Mogu samo da kažem – najzad! Ona se ranije nije oglašavala, ali je ipak razumem. Težak je proces prihvatiti sebe, a tek prihvatiti populaciju koja nije savršena. Pogotovo je teško ako javno staješ uz tu populaciju. Samo oni koji prolaze kroz to znaju koliko treba biti jak u jednom takvom procesu, pogotovo kod nas gde oštre stavove o gej populaciji imaju ljudi koji nikada nisu ni upoznali nijednu gej osobu. Ipak, to što je Marija pevala u Berlinu i Milanu na prajdovima ne znači ništa. Da se ne lažemo, pevala je za ogroman novac. Kada bude kao Nataša Bekvalac na beogradskoj Paradi ponosa pevala bez honorara, potpuno besplatno, tada može da joj se skine kapa. Do tada se radi isključivo o materijalnoj dobiti,” kaže Predrag.

ČITAJTE:  'Da se zna' protiv štrajka glađu koji je pokrenuo njihov nekadašnji štićenik

Izvor: Svet


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.