Postupak protiv Ministarstva prosvete i škola zbog skupa u Leskovcu

Zaštitnik građana pokrenuo je postupak protiv Ministarstva prosvete i protiv srednjih škola u Leskovcu, zbog skupa koji je u centru tog grada održan kada je grupa mladih, uglavnom srednjoškolaca, protestovala sa namerom da spreči održavanje navodno najavljene Parade ponosa, javila je danas Radio Slobodna Evropa.

Zaštitnik građana Zoran Pašalić rekao je za RSE da je pokrenut postupak protiv Ministarstva prosvete i osam srednjih škola u Leskovcu.

On je rekao da su postupci pokrenuti sa ciljem da se na pravi način sprovede program koji promoviše duh tolerancije, koji se ne odnosi samo na LGBTI populaciju, nego na sve ranjive grupe koje su izložene vređanju i nasilju, da se mlade osobe upoznaju sa tolerantnim odnosnom prema zaštićenom i ranjivim grupama. Tokom tog skupa fizički je napadnut novinar portala Jugmedia Dragan Marinković.

Oko 200 srednjoškolaca okupilo se juče oko podneva u centru Leskovca na protestu protiv navodno najavljene Parade ponosa u tom gradu, a na skupu, koji obezbeđuje policija, bilo je i određenih incidenata.

Član pokreta Dveri iz Leskovca Slavoljub Milenković podržao je juče protest srednjoškolaca, a napadnutog novinara Jug medije Dragana Marinkovića zvanog Molder nazvao je „pederom“.

Izvor: Danas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.