Popović: Izneo sam legitiman stav, a dobio pretnje i uvrede

Ministar zadužen u Vladi Srbije za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović izjavio je da je u komentaru na Tviteru izneo stav “kao roditelj i građanin Srbije” kome su “na prvom mestu tradicionalne vrednosti” i ocenio da njegov tekst nije poziv na nasilje.

Popović je juče na Tviteru napisao: “U trenutku kada se kao država borimo na sve načine da podržimo rađanje, iz Hrvatske nam uvoze gej slikovnice! To pod hitno treba zaustaviti! Moramo da stanemo na put onima koji žele da nas ubede da je u redu da ‘ROKO IMA DVE MAME, A ANA DVOJICU TATA'”.

Popović je, kako navodi u saopštenju, to napisao povodom pretnji dela LGBT zajednice posle njegovog komentara na tekst “Roko ima dvojicu mama, a Ana dvojicu tata”.

“Izneo sam stav kao roditelj i građanin Srbije kojem su na prvom mestu tradicionalne vrednosti. Ne pozivam na nasilje, nikada to nisam radio, ali ne želim da naša deca čitaju i rastu uz priče sa dve mame ili dvojicom tata”, rekao je on.

Popović, koji je i lider Srpske narodne partije, ocenio je da je njegov stav legitiman.

“Ja sam izneo legitiman stav, a sa druge strane, umesto bilo kakvih argumenata za ili protiv tog stava, dobio sam najdirektnije pretnje i vređanje mene i moje majke. I to od onih koji se navodno najviše zalažu za slobodu mišljenja i široku toleranciju u društvu”, rekao je Popović.

Organizacija Gej lezbejski info centar je saopštila da je po hitnom postupku podnela pritužbu protiv Popovića zbog tvita u kojem, kako je navela, preti i diskriminiše LGBT populaciju, i zatražili da se javno izvini zbog “zapaljivih izjava”.

Izvor: N1info

ČITAJTE:  Izbacili ga iz benda zato što je gej!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.