Poljski predsednik: LGBT ideologija je neoboljševizam


Poljski predsednik Andžej Duda je danas “LGBT ideologiju” kao “neoboljševizam” napao na skupu pred izbore na kojima 28. juna traži drugi mandat.

Kadar vladajuće partije Pravo i pravda, Duda se osvrnuo na temu koja će mu doneti podršku moćne Katoličke crkve i tradicionalnih delova poljskog društva.

“Tokom čitave komunističke epohe deci su nametali komunističku ideologiju. To je bio boljševizam. Danas pokušavaju da im usade novu ideologiju, vrstu neoboljševizma. Pokušavaju da nas navedu da poverujemo da se radi o ljudima a ne o ideologiji”, rekao je Duda na skupu u Bržegu, na jugozapadu Poljske.

Dan ranije je poslaniku vladajuće poljske stranke zabranjen ulaz u studio liberalne poljske televizije TVN 24 zbog isticanja istog stava.

ČITAJTE:  Nevladine organizacije traže rezultate istrage slučaja torture LGBT osoba

Duda je u sredu potpisao “Povelju za porodicu”, pružajući podršku tradicionalnoj poljskoj porodici ali i “štiteći decu od LGBT ideologije”.

Cilj je i sprečavanje njenog promovisanja “u javnim institucijama”.

Pitanje LGBT populacije je bila zapaljiva tema i tokom kampanje za parlamentarne izbore prošlog oktobra, u kontekstu homofobije u katoličkoj Poljskoj.

Mnoge teritorijalne jedinice u Poljskoj, većinom pod vlašću stranke Pravo i pravda, već su usvojile rezolucije kojima su se proglasile “zonama slobodnim od LGBT ideologije”.

Izvor: N1


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.