Policajac hteo da homoseksualca upozna sa koleginicom


Udruženje građana “Egal” najoštrije je osudilo ponašanje policajca iz Sremska Mitrovica koji je članu tog udruženje homoseksualne orijentacije, umesto da pomogne, ponudio upoznavanje s koleginicom.

“Član ‘Egala’ V. L. (30) iz jednog sela pored Sremske Mitrovice već neko vreme prima preteće poruke sa mobilnog telefon nepoznate osobe zbog toga što je gej”, navodi u saopštenju “Egal”, dodavši da je V. L. otišao u policijsku stanicu u Sremskoj Mitrovici kako bi prijavio pretnje.

Navodi se i da je “V. L. naišao na nezainteresovanost oficira za njegov slučaj” i da je “inspektor cinično rekao da čeka reakciju javnog tužioca i da ako opet bude imao problem nazove 192”.

ČITAJTE:  "Topli film" premijerno na Beldocsu 22. maja

“Zatim mu je ponudio da ga upozna s koleginicom, kako bi mu pomogli da se vrati na ‘pravu stranu'”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da inspektor nije hteo da se predstavi žrtvi niti da ga uputi na oficira za vezu Ministarstva unutrašnjih poslova sa LGBT zajednicom koji je nadležan za tu teritoriju.

“Egal” u saopštenju izražava očekivanje da će policija i drugi državni organi najhitnije da pruže pomoć članu tog udruženja i reše ovaj slučaj, “pošto je mobilni broj, a samim tim i identitet osobe koja mu je pretila poznat”.

Pored ovog slučaja, “Egal” je u poslednja 24 sata zabeležio i da je u Kragujevcu prećeno jednoj lezbejki.

Izvor: ALO!

ČITAJTE:  Premijer Grčke i 175 poslanika isključeni iz crkve zbog zakona

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.