Pojedini sveštenici krive gejeve za virus korona

Uragan Katrina. Zemljotres na Novom Zelandu. Čak i kriza španske ekonomije. Godinama se LGBT osobe optužuju za prirodne katastrofe i one koje su uzrokovali ljudi, a sada ih krive i za epidemiju virusa korona.

Nekoliko američkih verskih zvaničnika i izraelski rabin sugerisali su da je pojava virusa osveta za homoseksualizam koji smatraju grehom.

Svetska zdravstvena organizacija, koja predvodi globalnu borbu protiv epidemije, apelovala je da se prekine s dezinformacijama koje podstiču stigmatizaciju i diskriminaciju.

“Štetne ideje poput ove samo pojačavaju stigmu”, rekla je Kejt Dodson, potpredsednica za globalnu zdravstvenu strategiju UN-ove agencije. “U ovo vreme straha od novog virusa još je važnije razlikovati činjenice od izmišljotina i odbaciti sve oblike stigme”, istakla je.

Virus korona, koji je potekao iz kineskog grada Vuhana, zarazio je više od 100.000 ljudi širom sveta i izazvao smrt više od 4.000 ljudi.

Dok naučnici tragaju za odgovorima, neki propovednici nude sopstvena objašnjenja uzroka virusa.

“Božja ljubav pokazuje da je nužno pokajati se jer Biblija uči da homoseksualci gube dušu i Bog uništava LGBT društva”, rekao je pastor Stiven Endru iz Američke hrišćanske crkve.

Prošle nedelje je radijski voditelj i protestantski sveštenik Erl Voker Džekson iskoristio svoju emisiju da bi kritikovao “homoseksualni pokret”, nazvavši ga “homovirusom za porodice”, očito aludirajući na virus korona.

Mei Mazuz, izraelski rabin, u subotu je rekao da je virus korona osveta za parade ponosa širom sveta.

“Gej parada je parada protiv prirode i kada neko ide protiv prirode, onaj ko ju je stvorio se sveti”, rekao je Mazuz, a preneo izraelski dnevni list “Israel Hayom”.

Izvor: Radio 021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.