Pogledajte prvi zvaničan trejler za „Belu vranu“ Rejfa Fajnsa


Sinoć se pojavio prvi zvaničan trejler za film „Bela vrana“, treći rediteljski rad glumca Rejfa Fajnsa. Ovaj film je dobrim delom sniman u Srbiji , uz producentsko učešće Srbije, kao manjinska srpska koprodukcija.

Film govori o Rudolfu Nurejevu, legendarnom ruskom baletanu koji je napravio nečuveni skandal kada je 1961. prebegao na zapad iz Sovjetskog Saveza. Fajns nam daje uvid u umetnikov rani život- film počinje njegovim rođenjem u vozu trans-sibirske železnice, i prati ga na putu da postane jedan od najvećih baletana svoje generacije. Svojeglav, drčan i neposlušan, Nurejev se od malena isticao i stekao reputaciju kao prava diva, ali i fantastičan talent koji je podstakao Aleksandra Puškina (Rejf Fajns), majstora Vaganova ruske baletske akademije, da ga uzme pod svoje. Na putovanjima u inostranstvo Nurejev je odlazio u pratnji KGB-a i njegovo ponašanje je bilo strogo ograničeno, ali je ipak imao prilike da stekne važne prijatelje, poput francuskinje Klare (Adel Eksarčopulos), koja je u mogućnosti da mu omogući politički azil. Priča prirodno kulminira momentom kada je Nurejev odlučio da pobegne svojim pratiocima i nikada se više ne vrati u Sovjetski Savez.

ČITAJTE:  Grindr delio HIV status korisnika

Naslovnu ulogu tumači baletan Oleg Ivenko, a tu si sam Fajns, te Adel Eksarčopulos, čuveni Sergej Poulin… Scenarista je Dejvid Her, glasoviti britanski dramski pisac, scenarista i dramaturg. U Beloj vrani glumi i desetak srpskih glumaca: Nebojša Dugalić, Igor Filipović, Jovo Maksić, Radoslav Rale Milenković, Pavle Čemerikić, Milutin Milošević, Tamara Krcunović, Stanislava Jeftić…

Najavljeno da će u Srbiji premijerno biti prikazan tokom predstojećeg izdanja FEST-a. Kuća Sony Picture Classics otkupila je prava distribucije za veći deo sveta (Severnu Ameriku, veći deo Azije, Istočnu Evropu, zemlje Beneluksa…). Planirano je da film stupi u redovnu bioskopsku distribuciju 22. marta ove godine.

Izvor: Filmski centar Srbije


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.