Pogled na levu ruku govori da li je neko gej


Kod žena čiji su kažiprst i četvrti prst leve ruke različitih dužina veća je verovatnoća da su homoseksualne, pokazala je nova studija, o kojoj piše BBC.

Naučnici su izmerili dužine prstiju kod 18 parova identičnih bliznakinja pri čemu je jedna bila heteroseksualna, a druga homoseksualna. Pokazalo se da lezbijke češće imaju različite dužine kažiprsta i četvrtog prsta, što je karakteristika muškaraca, ali samo na levoj ruci.

To je možda rezultat izloženosti testosteronu u maternici, smatraju naučnici Univerziteta Eseks.

Takođe, izmerili su dužinu prstiju 14 parova identičnih blizanaca pri čemu je jedan bio homoseksualac, a drugi heteroseksualac i nisu našli nikakvu vezu.

I muškarci i žene izloženi su “muškom” hormonu testosteronu u utrobi majke samo neki više od drugih.

ČITAJTE:  Nemačka: Nebinarni autor dobio nagradu za roman

Obzirom da i blizanci koji dele 100 posto gena mogu da se razlikuju po seksualnoj orijentaciji, mora da postoji još faktora osim genetike koji utiču na to, navodi se u istraživanju koje sugeriše da je naša seksualnost određena u maternici i zavisi od količine muških hormona kojoj smo izloženi ili reakciji svakog pojedinog tela na te hormone.

Oni koji su testosteronu bili više izloženi, kasnije imaju veću šansu da budu homoseksualne ili biseksualne orijentacije.

Zbog povezanosti nivoa hormona i dužine prstiju, promatranje nečijih prstiju moglo bi da bude naznaka o njegovoj seksualnoj orijentaciji.

Ovo istraživanje je objavljeno u časopisu Arhivs of seksual bihejvior (Archives of Sexual Behaviour).

ČITAJTE:  Deda Mraz ubijao neautovane gej muškarce

Izvor: B92


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

One comment

  1. Zamisli tvoju krivicu da si u materici tvoje majke bio izložen muškom hormonu više nego što je trebalo- i ta te razna stoka od navijača “patrijota” do “crkvenih velikodostojnika” do kraja života kune, proziva za pad nataliteta ili poziva na linč protiv tebe…najgore od svega je što te i ta majka što te rodila- kune i vređa što si peder…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.