Podignuta optužnica zbog ucene i maltretiranja homoseksualaca


Opštinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Irfana Mulalića i Ishaka Bilala zbog krivičnih dela razbojništvo i ucena.

Optuženi Irfan Mulalić se tereti da je od sredine oktobra 2023. godine, pa sve do hapšenja, putem društvene mreže i aplikacije za upoznavanje gej i biseksualnih muškaraca, stupio u kontakt sa tri homoseksualna muškarca, piše Klix, prenosi Srpskainfo.

– Nakon što je sa njima dogovorio susret u različitim stanovima na području Sarajeva, odmah po dolasku bi im pretio zbog njihove seksualne orijentacije te uz udarce, pretnju pištoljem, psovke i uvrede tražio novac. Od oštećenih je uzimao pin kodove kreditnih kartica sa kojih je podizao novac – navodi se iz kantonalnog tužilaštva.

ČITAJTE:  Održan protest zbog policijske brutalnosti nad LGBT osobama

U jednoj od ovih radnji je, prema optužnici, učestvovao i optuženi Ishak Bilal.

Istovremeno, optuženi Irfan Mulalić tereti se i da je ucenjivao jednog od oštećenih da će njegovoj rodbini reći za njegovu seksualnu orijentaciju, ukoliko mu ne da novac. Takođe se i predstavljao kao policajac te pokazivao značku sa natpisom “Special police”.

Na ovaj način su optuženi stekli i nezakonitu korist od oko 800 KM. Nakon potvrđivanja optužnice na predlog postupajućeg tužioca sud je produžio pritvor optuženima.

U optužnici je za glavni pretres predloženo saslušanje 12 svedoka, jednog veštaka i izvođenje više od 120 materijalnih dokaza.

Izvor: Blic


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.