Počelo suđenje dvojici srpskih državljana zbog homofobičnog ubistva


Počelo suđenje dvojici srpskih državljana starih 21 i 27 godina zbog sumnje da su 14. januara preko aplikacije za upoznavanje namamili muškarca (56), dogovarajući seksualni odnos s njim, a potom ga u kupatilu njegove kuće ubili i opljačkali.

Suđenje dvojici Srba za ubistvo nemačkog državljanina, koje su počiniili pre devet meseci počelo je u Nemačkoj.

Telo nemačkog državljanina pronađeno je nago u kadi u svom stanu u gradu Hersdorf u Ajfelu, a sumnja se da je nesrećni čovek ubijen francuskim ključem koji je kasnije nađen u potoku nedaleko od mesta zločina.

Našli žrtvu preko interneta

Prema optužnici sumnja se da su Srbi na prevaru i pohlepu ubili žrtvu u njegovoj kući sredinom januara.

– Oni su sa njim stupili u kontakt preko interneta, glumili su da su gej kako bi zadobili njegovo poverenje i ugovorili sastanak sa njim. Zapravo jedini cilj koji su imali jeste da opljačkaju – rekao je jedan od policajaca koji je radio na slučaju i dodao:

ČITAJTE:  Incidenti na Prajdu u Mariboru

– Mlađi muškarac (21) priznao je svoju umešanost u zločin u svojoj prvoj izjavi nakon hapšenja. Svedočio je da je čoveku poslao poruku na dan ubistva rekavši da je reč o “gej sek*u“. Ali je i priznao da mu to nije bio cilj već novac – objasnio je policajac koji je pojasnio da su se osumnjičeni sa žrtvom dogodorili uoči ubistva da on dođe po njih.

– Dogovorili su se sa žrtvom da ih pokupi iz njihove kuće u Remšajdu, Severna Rajna-Vestfalija, a potom ih je on odvezao u svoju kuću. Tamo su zajedno jeli i pili pivo. Tražili su od njega 500 evra, međutim čovek umesto da im da novac on je otišao na sprat u kupatilo i skinuo se. Кada je 56-godišnjak pokušao da dodirne 21-godišnjaka on je rekao: “Ne želim to” i otišao dole da uzme metalnu šipku. On je rekao da je žrtvu udario nekoliko puta u glavu s leđa – pojasnio je svedok.

ČITAJTE:  Svetska banka: Ekonomija Srbije bi ojačala inkluzijom LGBT osoba

Niko od optuženih na sudu nije želeo da komentariše navode.

Jezive reči ubice

Кako je rekao glavni istražitelj, 27-godišnjak je priznao nakon hapšenja da je pokušao da spreči ubistvo.

– Bio je tamo, ali nije imao nikakve veze sa ubistvom. Pokušao je da mlađem muškarcu oduzme metalni ključ, ali nije uspeo, a kada ga je pitao zašto je to uradio, odgovorio mu je: “Morao je da umre jer je bio gej” rekao je inspektor.

Prema rezultatima iz istrage nakon zločina, Srbi su pretresli kuću žrtve i u gepeku žrtve pronašli dva tableta, laptop i automobil sa kovanicama od 300 evra.

– Ali nisu mogli da pobegnu i umesto toga su zaglavili u močvari. Prvo su pobegli peške, zatim taksijem i na kraju javnim prevozom nazad u Severnu Rajnu-Vestfaliju. Oni su uhapšeni u Remšajdu desetak dana nakon incidenta i od tada su u pritvoru. Završetak suđenja zakazan je za 5. decembar – podsetili su loklani mediji.

ČITAJTE:  Žene u Ukrajini održale simbolično venčanje da ukažu na kršenje LGBT prava

Inače, prema rečima glavnog istražitelja, 21-godišnjak je uvek koristio istu prevaru da bi kontaktirao starije osobe.

– On je na internetu tražio slobodne muškarce za prevaru. Kada bi stupio sa njim u kontakt sldeće pitanje je biilo: “Možemo li da se upoznamo?“ . Žrtve je uglavnom tražio u zatvorenoj Fejsbuk grupi . Istražitelji su rekli da je Srbin ostvario “masovne” kontakte. Identifikovano je više od 1.500 partnera za ćaskanje, od kojih je 600 “specifičnih“ – objasnio je inspektor detalje iz istrage.

Izvor: Blic


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.