Peticiju protiv gej poljupca u reklami potpisalo 20 hiljada ljudi


Prošlog meseca britanska fabrika čokolade i slatkiša “Cadbury” proslavila je 50 godina proizvodnje njihove čokoladne poslastice “Creme Egga”.

Tim povodom su snimili reklamu za to čokoladno jaje i njome podigli puno prašine. Naime, u reklami stvarni gej par Kalum Sterling i Dejl Morgan podele “Creme Egg” preko poljupca. Mnogi su reklamu pohvalili zbog promovisanja prava jednakosti ljudi, ali čak više od 20.000 ljudi potpisalo je peticiju za zabranu reklamu zbog vređanja osećaja hrišćana.

“Cadbury ne bi smeo da traži sklonište u LGBT zajednici za objavljivanje kampanje koja seksualno objektivizuje pojedince. Da je par u pitanju heteroseksualan reklama bi verovatno bila zabranjena zbog eksplicitne seksualnosti tog poljupca”, navodi se u peticiji koja je pokrenuta preko platforme CitizenGO.

ČITAJTE:  Elton Džon postao EGOT

“U Cadburyju su itekako svesni verskog značenja Uskrsa. Stoga žele bezrazložno da uvrede pripadnike hrišćanske zajednice tokom njihovog najvažnijeg praznika u godini”, navodi se.

O svemu se oglasio i jedan od muškaraca iz reklame, Kalum Sterling.

“Dakle, u redu je ako reklama naglašava seksualnost žena kako bi privlačila poglede muškaraca i druge žene terala na prihvatanje visokih standarda lepote, ali nije u redu u 2021. godini napraviti rasno mešovitu reklamu u kojoj se gej par ljubi. Niko ne vidi koliko je to besmisleno?”, rekao je, a prenosi Unilad.

Iz “Cadburija” su takođe ponudili svoj odgovor na kritiku.

“Ponosni smo na svoju reklamu koja slavi mnoge načine na koje se može uživati u našem Creme Eggu. Da bismo to prikazali kako treba, ubacili smo scenu stvarnog gej para koji deli jedan Creme Egg”, napisali su.

ČITAJTE:  Nepoznata osoba polomila izlog Prajd Info Centra

Ovo nije prvi put da su hrišćani napali ovu kompanijju. Pre tri godine problem su pronašli u nedostatku reči Uskrs i uskršnji na pakiranjima čokoladnih poslastica u vreme tog praznika, a mnogi su vernici zapretili “Cadburiju” da zbog toga više neće kupovati njihove proizvode.

Izvor: B92


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.