Parade ponosa se sele na Ušće?

Proteklog vikenda ulice su bile zatvorene zbog Beogradskog polumaratona, dok je i vikend pre toga bilo izmena u saobraćaju zbog Triatlona na Adi Ciganliji i Trka boja na Novom Beogradu. Samo desetak dana pre toga zatvoren je bio centar grada zbog Parade ponosa.

Goran Vesić najavljuje da ubudue neće biti toliko manifestacija tokom kojih će se zatvarati ulice.

Najavio je da će biti napravljen spisak manifestacija zbog kojih će se vikendom zatvarati ulice i da će to ubuduće biti daleko manji broj nego što je to danas.

On je, gostujući na TV Pink istakao da su građani u pravu, jer postoje manifestacije zbog kojih treba zatvarati ulice kao što je Beogradski maraton ili Dan pobede, ali i one za koje neke službe suviše lako daju dozvole za zatvaranje ulica.

“O tome smo prošle nedelje razgovarali gradonačelnik i ja sa nadležnim službama i dogovorili smo se da se utvrdi spisak manifestacija zbog kojih je dozvoljeno zatvaranje ulica. Ostale manifestacije će morati da se prilagode nekom drugačijem rasporedu, odnosno ili će biti u manje prometnim ulicama ili u prostorima koji su sada otvoreni za pešake “, rekao je Vesić.

On je dodao da sada u Beogradu ima skoro 20 hiljada kvadratnih metara pešačke zone, a neke manifestacije mogu da se održavaju i na Adi Ciganliji, Ušću i drugim otvorenim prostorima.

“To su veliki javni prostori gde je moguće organizovati priredbe i manifestacije, a da zbog toga ne trpe ostali građani”, zaključio je on.

Izvor: Mondo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.