Parada ponosa 2020: Solidarni i u četiri zida


Ovogodišnji Prajd u Beogradu ipak će biti održan, ali online – zbog epidemiološke situacije u vezi koronavirusa, potvrđeno je iz organizacije za Nova.rs. Slogan ovogodišnjeg Prajda je “Solidarni i u četiri zida”.

“Imajući u vidu pandemiju koja nas je sve pogodila i naterala nas da preispitamo stare načine delovanja, kao i da pronađemo nove, odlučili smo da ovogodišnji slogan Beograd Prajda i Nedelje Ponosa glasi “Solidarni i u 4 zida””, navode iz organizacije i dodaju:

“Ovakva situacija samo je ogolila temeljne probleme sa kojima se kako LGBT+ zajednica tako i druge marginalizovane zajednice, suočavaju, te je solidarnost ono što nam je svima potrebno, kako bismo uspešno prevazišli prepreke sa kojima se susrećemo. U ovakvim vremenima borba za naša prava ne sme da prestane, zbog toga smo odlučili da sve događaje iz Nedelje Ponosa održimo preko onlajn platformi, kako bismo sa jedne strane na najmanju meru sveli zdravstvene rizike, a sa druge strane, kako bismo omogućili svima koji iz zdravstvenih ili bilo kojih drugih razloga ne bi mogli uživo da prisustvuju događajima. ⁣Ovo je vreme da se držimo zajedno, iako moramo da budemo na distanci, vreme da budemo solidarni jedni sa drugima, pa makar to bilo i u 4 zida.”

Ovo će biti prvi put od 2010. godine, otkako se organizuje Parada ponosa u septembru, da Beograd neće imati zvanični Prajd Marš.

Izvor: Nova.rs


ČITAJTE:  Džejmi Li Kurtis otkrila da je njeno najmlađe dete zapravo trans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.