Palma: Glasaćemo za vladu i pored Ane Brnabić


Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma rekao je da će poslanici te partije, i pored njegovog negativnog stava o homoseksualnim vezama, glasati za izbor Vlade Srbije u kojoj će ministarka biti Ana Brnabić. On je buduću ministarku pozvao da poseti Jagodinu kako bi razgovarali o lokalnoj samoupravi.

“Nemam lično ništa protiv tih ljudi ako su sposobni i dobro rade svoj posao, ali nikada nećemo podržati gej paradu i legalizaciju homoseksualnih brakova”, rekao je Marković na sednici Skupštine Srbije.

On je Anu Brnabić pozvao da dođe u Jagodinu kako bi razgovarali o lokalnim samoupravama.

“Ja se zalažem za brak između muškaraca i žena, da se deca rađaju, da se borimo protiv ‘bele kuge'”, poručio je Marković i dodao da je svoj stav o podršci izboru Brnabić javno izneo za govornicom pošto su ga “začikavali” poslanici Srpske napredne stranke i novinari.

Marković je rekao da predstavnici JS neće ući ni u ovu Vladu, kao što nisu ni u prethodne, iako su deo vladajuće koalicije, ali da će ta partija “maksimalno pomoći onim što znamo, a dosta toga znamo”.

Dodao je da Brnabić nije LGBT ministarka, kako neki navode, već ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu i da je na to mesto predložena jer je marljiva i ima znanje i tu je zato što vredi. “Ali moram da kažem onima, koji o tome pričaju, da to ne znači da smo legalizovali homoseksualne brakove. Niti smo to uradili niti postoji plan i ideja za to. Borićemo se za sva prava ljudi”, poručio je Vučić.


ČITAJTE:  Još jedna prijava protiv Darka Kostića zbog seksualnog nasilja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.