Otac i ujak brutalno pretukli dečaka jer je gej


Patras, Grčka – U šokantnom incidentu koji je potresao grčko selo u oblasti Patras, petnaestogodišnji tinejdžer je primljen u bolnicu sa teškim telesnim povredama nakon što su ga otac i ujak brutalno pretukli zbog priznanja da je gej.

Udruženje “Osmeh deteta” je u petak primilo dva hitna poziva građana koji su prijavili zlostavljanje maloletnika. Organizacija je odmah kontaktirala Generalnu policijsku upravu Ahaje i Policijsku upravu Patrasa, informišući ih o incidentu. Policija je brzo reagovala, a tužilac za maloletnike je odmah obavešten.

Prema saopštenju udruženja, dete je pronađeno krvavo na trgu, što je potvrdilo brutalnost napada. Dete je hitno prebačeno u bolnicu u Patrasu gde je hospitalizovano u veoma lošem stanju.

ČITAJTE:  Tužilaštvo odbacilo prijavu za policijsku brutalnost nad Andrejem Obradovićem

“Osmeh deteta” je pružio podršku tinejdžeru i obavestio specijalizovane stručnjake o njegovom zdravstvenom stanju. Organizacija je takođe saopštila da će obezbediti sveobuhvatnu podršku za pokrivanje svih potreba deteta tokom oporavka.

Ovaj slučaj je izazvao veliku zabrinutost i osudu širom zemlje, a udruženje poziva sve građane da prijave slične slučajeve zlostavljanja i zanemarivanja kako bi se na vreme reagovalo i zaštitila deca.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.