Osumnjičeni za napad u Oslu i dalje ne želi da razgovara sa policijom


Uhapšeni muškarac osumnjičen da je pucao tokom vikenda u Oslu, uoči LGBT festivala i dalje odbija da razgovara policijom, što otežava utvrđivanje da li je imao saučesnika, saopštile su danas norveške vlasti.

Zaniar Matapour, 43-godišnji norveški državljanin poreklom iz Irana, uhapšen je ubrzo nakon pucnjave ispred gej kluba u norveškoj prestonici Oslo i zadržan pod sumnjom da je izvršio ubistvo i pokušaj ubistva.

Dve osobe su poginule, a više od 20 ranjeno u, kako je norveška služba bezbednosti nazvala „islamističkom terorističkom aktu“.

Tužilac Borge Enkosen izjavio je danas da odbijanje osumnjičenog da bude ispitan znači da još uvek ne može da se utvrdi da li je imao saučesnike. Matapur je odbio i ispitivanje bez zvučnog ili video snimanja.

ČITAJTE:  'Da se zna' protiv štrajka glađu koji je pokrenuo njihov nekadašnji štićenik

Advokat osumnjičenog rekao je da je njegov klijent „skeptičan u pogledu toga kako će policija dati moguće objašnjenje“ za njegova navodna dela i da je „zato odlučio da za sada ne daje objašnjenje“.

Napadač je otvorio vatru na tri lokacije, među kojima je i London Pab, popularni gej bar. Policijski istražitelji rekli su da je prerano reći da li je napadač posebno ciljao LGBT zajednicu.

Izvor: Nova.rs


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.