Optužio cimera da ga je silovao u zatvoru


Osuđenik S. Š., koji služi zatvorsku kaznu u KPZ Sremska Mitrovica, prijavio je da ga je pre nekoliko dana silovao cimer iz ćelije!

Kako mladić u telefonskom razgovoru za naš list tvrdi, on već dva meseca nije u dobrim odnosima sa svojim cimerom.

– Dva meseca me maltretira, a na kraju me je pre nekoliko dana i silovao. Žalio sam se upravi, posle čega sam poslat na lekarski pregled, koji je pokazao da sam zlostavljan i da imam analne povrede. Međutim, nisu dolazili inspektori niti me je ko ispitao – rekao je mladić za naš list.

Lekarska komisija

S. Š. objašnjava da je u zatvoru zbog razbojništva.

– Nema razloga da budem napadnut, ali prosto imam dušmane i to se dogodilo. Sve sam ispričao nadležnima kakvu torturu prolazim – tvrdi naš sagovornik.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija kažu da je S. Š. cimera prijavio za seksualno uznemiravanje.

– Osuđenik je prijavio da je seksualno uznemiravan od strane cimera u svojoj sobi. Uprava zavoda je u skladu sa zakonom odmah reagovala, premestila ih u druge sobe. Osuđenik koji tvrdi da je žrtva je odveden na lekarski pregled. na kom nisu ustanovljene nikakve telesne povrede – kažu za Kurir iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

Problematičan

Izvor Kurira upućen u dešavanja u zatvoru navodi da S. Š. izuzetno često prijavljuje cimere za različita dela, kao i da je poznat kao problematičan zatvorenik.

– Reč je o mladiću koji je pola života proveo u kaznionicama, a zatvorski staž počeo je još kao maloletnik. Protiv njega su čak pokretani i disciplinski postupci, a stručnjaci koji su radili s njim se slažu da je sklon manipulaciji, te da ima ustaljen obrazac ponašanja – priča izvor:

ČITAJTE:  Udruženje „Da se zna!“ podnelo pritužbu protiv Ugljanina zbog govora mržnje

– Naime, kad god se posvađa s cimerom, on ga prijavi za maltretiranje ili krađu, a posle toga ih razdvoje i S. Š. ostane sam. On je veoma često bio pod pojačanim nadzorom – ističe izvor Kurira.

Kako sagovornik navodi, muškarac koga je S. Š. optužio za seksualno nasilje mnogo je sitniji od njega. – Mladić koji prijavljuje nasilje je grmalj, dok je optuženi sitan i deluje gotovo neverovatno da bi mogao da ga muči – naveo je izvor.

Slični slučajevi

x novembar 2017. A. L. posle svađe i tuče s cimerom prijavio da je silovan, nakon čega ga je uprava zatvora uputila na lekarski pregled

x oktobar 2017. M. J. i N. J. osuđeni pred Višim sudom u Smederevu jer su cimera iz sobe D. J. dva meseca tukli, palili mu genitalije, primoravali ga na oralni i analni seks i čak ga silovali drškom od metle

x jun 2015. Cimer prijavio Sašu Megu, inače serijskog silovatelja, da ga je seksualno zlostavljao, posle čega je Mega prebačen u drugu ćeliju

Izvor: Kurir


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.