Ona će postati otac svoje dece


Vršnjaci su je zlostavljali u školi zato što su mislili da je gej, pa je Lea Membrej sa 17 godina ostavila svoju spermu u banci i promenila pol. Tri godine kasnije, ona je saznala da će moći da ima svoje dete u budućnosti sa polovinom svoje DNK.

– Dok sam odrastala imala sam osećaj da sam bila u nekoj kutiji. Nikada nisam stvarno znala ko sam bila, niti sam znala išta o transrodnim osobama dok nisam završila srednju školu. Na jednoj žurci, prelepa devojka mi je rekla da je bila muškarac. To je bio apsolutni šok za mene, jer nisam verovala da transrodna žena može da izgleda tako dobro. U tom momentu shvatila sam šta stvarno želim – priča Lea Membrej iz Oklanda sa Novog Zelanda za “Dejli mejl”.

ČITAJTE:  Češka: Ukida se obavezna operacija za trasrodne osobe

Lea, koja sada ima 20 godina, započela je transformaciju svog tela pre tri godine i u nju je uložila više od 5.200 dolara. Operacijama je dobila grudi odnosno implante, povećala je usne, a injekcijama botoksa oblikovano joj je lice zbog kojeg svi misle da je oduvek bila žena. Ipak, pre nego što su krenuli intenzivni hormonski tretmani Lea je otišla u banku sperme.

– Želim da imam decu u narednih 10 godina, ali posebno mi je važno da imam dete koje je biološki moje. Saznanje da mogu da imam bebu sa polovinom svoje DNK je neverovatno. Otišla sam u banku sperme pre uzimanja hormonske terapije jer sam znala da će posle biti kasno. Sada, dve godine nakon početka terapije, na nekom nivou sam već biološka žena – kaže Lea.

ČITAJTE:  Đani Jovanović je jedan od najvećih LGBT aktivista u Nemačkoj

Buduća studentkinja komunikologije tvrdi da joj je bilo potpuno prirodno da se probudi jutru nakon ugrađivanja implanta i da ima ženske grudi. Ona objašnjava da želi da nastavi sa plastičnim operacijama, ali da joj one sada nisu prioritet. Oduševljava se svaki put kada se pogleda u ogledalo i to je, priča sada zanosna plavuša, ono što je najvažnije.

– Moj život u novom telu konačno je postao podnošljiv i više ne moram da poričem ko sam. Napokon osećam povezanost sa svojim telom. Sada sam ono što želim da budem i nikada ne bih mogla ponovo da budem muškarac. Mislim da bi svako trebalo da prihvati pravu verziju sebe, onakvog kakav stvarno jeste jer, na kraju krajeva, to je vaš život i vaša sreća – zaključila je Lea.

ČITAJTE:  Ko su "nebinarne osobe" i kako da im se obraćate?

Izvor: Blic


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.