On je muški “plus-sajz” model


Arkadio del Valje oduvek je želeo da bude model, ali se plašio da će ga u tome sprečiti činjenica da ima 185 kila.

Pa, zahvaljujući rastućem trendu prihvatanja i slavljenja sopstvenog tela, sad je i on ostvario svoj san.

U karijeri mu je krenulo kad je prestao da se stidi svoje veličine i pomirio se sa činjenicom da nosi veličinu 5XL. Krenulo mu je, stvarno, toliko da je čak radio i neke revije na Nedelji mode u Njujorku 2016. kao plus sajz model.


Ovaj tridesetogodišnjak na Instagram postavlja fotke “bez filtera” i nada se da će uspeti da sruši predrasude i oghrabri krupnije muškarce da prihvate svoje telo.

Arkadio živi u Bostonu, i kaže da je radio tri velike revije od svog debija 2016. godine.


“Nisam bio zadovoljan sobom tokom detinjstva i u svojim ranim ’20. godinama. Ali, kada sam video da se ljudima dopada to što plus-sajz modeli poput Tes Holidej slave svoje telo i imaju uspešne karijere u svetu mode, to me je inspirisalo da počnem i ja da se bavim time”, kaže Arkadio.

ČITAJTE:  Kevin Spejsi kažnjen sa 31 milion dolara zbog kršenja ugovora

“Želim samo da poručim ljudima da je ok da vole modu i da mogu da se bave čime god požele, bez obzira na to kako izgledaju i koju konfekcijsku veličinu nose”, kaže on, dok sanja o idealnom svetu u kojem će “značajne kuće kakve su recimo ‘Guči’ i ‘Luj Viton’, brendovi kao što su Old Navy i Gap početi da prave garderobu i za ljude koji su njegove veličine”, prenosi britanski “Metro”.


Izvor: Mondo


One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.