“Omiljena” otvara FEST

Višestruko nagrađivani film “The Favourite (Omiljena)” grčkog reditelja Jorgosa Lantimosa otvoriće 47. izdanje FEST, koji se održava od 22. februara do 3. marta, saopštio je Centar beogradskih festivala (Cebef).

Crnohumorna istorijska drama prikazuje dešavanja na britanskom dvoru početkom 18. veka, kada je malo poznata kraljica Ana vladala, a iza kulisa su se za njenu naklonost i vlast iz senke borile dve dvorske dame.

Najveći adut tog ostvarenja je izrazito jaka glumačka postava koju predvode Olivija Kolman, Rejčel Vajs i Ema Stoun.

Kolman tumači kraljicu Anu, sasvim nesposobnu vladarku krhkog zdravlja i nestabilnog uma, koja nije preterano zainteresovana za politiku, već vreme radije troši na trke jastoga i brigu o 17 zečeva.

Rejčel Vajs je lejdi Sara, Vojvotkinja od Marlboroa, kraljičina bliska prijateljica i savetnica koja zapravo upravlja kraljevstvom iz senke.

Sarina rođaka Ebigejl, Ema Stoun, zapošljava se na dvoru kao sluškinja, ali ubrzo shvata da kraljičino stanje može vešto da izmanipuliše u svoju korist.

Sara i Ebigejl će se pokazati kao dostojne protivnice, britke manipulatorke koje će se upustiti u beskrupuloznu borbu za prevlast i poziciju glavne kraljičine miljenice.

Izvor: N1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.