Ofanziva protiv Ane Brnabić


Branislav Ristivojević (NSPM): Apokalipsa danas  

Ne zna se šta je gore – ako su mu je nametnuli, ili ako je se sam setio. (…) Sveštenstvo SPC će se kolektivno učlaniti u Fond za humanitarno pravo, na mestu fiskulturnih sala u srpskim osnovnim školama deca će na obaveznim radnim akcijama izgraditi stotine malih kopija Srebreničkog memorijalnog kompleksa. Sklapanje heteroseksualnih brakove verovatno neće biti dozvoljeno, a možete samo da zamislite kako će tek sada izgledati oni seksualni obrazovni materijali za decu što ih je pisao Incest trauma centar. U zemlji u kojoj je odnos broja rođenih i umrlih ravan nacionalnoj biološkoj katastrofi, a populaciona politika se svodi na otpuštanje trudnih i bolesnih majki s posla, samo predložiti, a kamoli izglasati jednog homoseksualca za premijera je ravno izboru Trampa za američkog predsednika.

ČITAJTE:  Konzorcijum oko firme Srđana Šapera dobio 2 miliona dolara za promociju LGBT prava

Boban Stojanović (Peščanik): Šećerna vuna bez plastične kobasice

Smatram ne samo neefikasnim, već i pogubnim da se imenovanje Ane Brnabić smatra izuzetnim napretkom u pogledu ljudskih prava LGBT osoba. Od tog velikog komada šećerne vune koji nam pruža Vučić, usta gej ljudi će postati toliko lepljiva da nećemo moći da iskažemo svoju bol.

Slobodan Antonić (Fond strateške kulture): Premijerka po meri Brisela i Vašingtona

Problem, naravno, nije u tome što je Brnabićeva, koja treba da upravlja srpskom egzekutivom, Hrvatica (ovde), državljanka Hrvatske (ovde) i deklarisana lezbijka (ovde). Problem je u tome što ona nema ništa što bi je kvalifikovalo za srpskog premijera. A ipak je, odlukom ovdašnjeg Lord of Heaven and Earth, imenovana za našeg kancelara. (…) Da je neko u Vašingtonu ili Briselu radio „fotorobot“ (identikit, phantombild, portrait-robot) atlantistički idealnog premijera Srbije, nacrtao bi upravo Anu Brnabić. I baš nju je Vučić izabrao za premijera. Lepo.

ČITAJTE:  Đani Jovanović je jedan od najvećih LGBT aktivista u Nemačkoj

Vladimir Gligorov (Peščanik): Brnabić neće vladati

Ne sasvim neočekivano, predsednik vlade će biti, ako bude i dok god bude, Ana Brnabić, osoba koja ne pripada manjini po jednom ili dva obeležja, već praktično po svim onim koja su od političkog značaja. Kako će ona da vlada? Neće. Vladaće Predsednik Vučić.

Željko Cvijanović (Novi Standard): Da citiram Antonića, ili on mene

Da budem sasvim jasan, nije problem ni to što je Brnabićeva hrvatskog porekla ni što je gej. Ni jedno ni drugo Srbiji nije prvina; mali je Brnabićeva Hrvat u poređenju sa Brozom, a mali je i peder za generala Petra Živkovića. Nikad do sad, međutim, Srbijom nije upravljao neko ko je od temena do palca na nozi proizveden u američkom političkom inkubatoru da ne možeš čak ni da strahuješ da taj neće braniti državne i nacionalne interese. Taj ih neće prepoznati čak ni u nastupu najbolje volje.

ČITAJTE:  Održan Prajd u Parizu, LGBT zajednica strahuje od dolaska desničara na vlast

Nadežda Milenković (Peščanik): Problem neposlušnih

Čim se misterija oko premijera (u množini) razrešila, servirana nam je nova drama – avaj, neposlušni poslušnici iz skupštinske većine možda ipak neće glasati za mandatarku. I eto nama belaja narednih nedelja. Predsednik sad mora da (opet protivustavno) lobira za većinu koju je (za promenu – po Ustavu) mandatarka navodno rekla da je obezbedila.

Đorđe Vukadinović (NSPM): Levo-desno, nigde legitimiteta ni kapaciteta

Ja mislim da izbor nije ni morao ni trebao biti ovakav i da je svojevrsni skandal što je takav. (…) Ana Brnabić nema politički legitimitet i kapacitet za funkciju premijera, Vučić je predložio da bi se dodvorio SAD, a i zato što ona nikada neće moći da ga ugrozi.

Izvor: XXZ Magazin


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.