Održan festival penisa


Svakog proleća održava se “Festival čeličnih falusa” (Shinto Kanamara Matsuri) u gradu Kavasaki u Japanu. Tačan datum varira od godine do godine, ali sve glavne svečanosti se dešavaju prve nedelje u aprilu. Tako je bilo i ove godine, pa je festival održan juče, uz veliki broj posetilaca.

Centralna tema ove manifestacije je penis, što se da primetiti po ilustracijama, slatkišima i dekoracijama.

Ovaj festival je usresređen na lokalno svetilište penisa. Legenda kaže da je ljubomorni demon sa oštrim zubima, skriven u vagini mlade žene, odgrizao penise dvojici mladića.

Posle toga je žena zatražila pomoć od kovača, koji joj je napravio gvozdeni falus da razbije demonske zube.

ČITAJTE:  Kasatkina: Srećnija sam otkad sam obznanila da sam lezbijka

Hram Kanaiama je bio veoma popularan među prostitutkama koje su ovde dolazile da se mole za zaštitu od seksualno prenosivih bolesti.

Takođe se kaže da ovo svetilište nudi božansku zaštitu za poslovni prosperitet, za brak i harmoniju.

Festival se prvi put održao 1969. godine. Danas je postao prava turistička atrakcija, a služi i za prikupljanje novca za istraživanje HIV-a.

Pored ovog festivala u Japanu postoji još jedan na kojem se takođe velika pažnja posvećuje muškom polnom organu. Reč je o “Festivalu plodnosti” (Honen Matsuri), koji se svake godine održava 15. marta.

Reč “honen” označava prosperitetnu godinu i bogatu žetvu, a “matsuri” znači festival. On je posvećen plodnosti i prosperitetu.

ČITAJTE:  Parada ponosa uz zabranu gej propagande u školama

Održava se u gradu Komaki. Glavne karakteristike ovog festivala su svetenici koji igraju uz muziku, parada u kojoj učestvuje veliki broj ljudi, kao i veliki drveni falus.

Drveni falus nose sveštenici iz svetililšte zvanog Šinmei Ša ili iz hrama Kumano-Ša, do hrama pod nazivom Tagata Jinja.

Festival počinje oko 10 časova ujutru, a tokom proslave se može kupiti hrana u obliku penisa kao i veliki broj suvenira.

Izvor: Telegraf


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.