Novi Dolanov film povučen iz programa FEST-a


Novi film Ksavijera Dolana, Smrt i život Džona F. Donovana (The death and life of John F. Donovan) neće biti prikazan na 47. FEST-u. Film je premijerno prikazan prošle godine na festivalu u Torontu, nakon čega je vraćen u montažu, i pored najava da će biti slobodan za emitovanje na FEST-u, datum svetske premijere je odložen za kraj marta.

Umesto ovog filma, mesto u programu zauzeće novi naslov kultnog francuskog reditelja Fransoa Ozona, Milošću Božjom (Grâce à Dieu). FEST-ova publika imaće ekskluzivnu priliku da ovaj film pogleda odmah nakon njegove svetske premijere na Berlinalu, gde će se takmičiti za Zlatnog medveda. Milošću Božjom je osamnaesti film Ozona, i bavi se kontroverznom temom pedofilije u katoličkoj crkvi. Film prati Aleksandra, čoveka u četrdesetim godinama koji živi u Lionu sa ženom i decom, i otkriva da sveštenik koji ga je zlostavljao pre nekoliko decenija i dalje radi sa decom. Aleksandar odlučuje da se udruži sa još dve žrtve u borbi za pravdu i oslobađanje od tereta koji su nosili godinama. U glavnim ulogama su Denis Ménochet, Swann Arlaud i Melvil Poupaud.

ČITAJTE:  Ruska izdavačka kuća cenzurisala knjigu o Pazoliniju

Film će biti prikazan u programu FEST 47 u sledećim terminima: 23. februar 22h Kombank Dvorana, 24. februar 14.30h Kombank dvorana, 1. mart 22.30h Cineplexx UŠĆE Shopping Center, 2. mart 19h Fontana.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.