Nova Netflixova dokumentarna serija Tiger King


Sigurni smo da ste ovih dana, hteli ili ne, naleteli na tekstove i mimove u kojima se govori o Tiger Kingu.

Tiger King: Murder, Mayhem and Madness je nova dokumentarna serija na Netflxu, koja prati života Josepha Maldonado-Passaga, koji je otvorio zoološki vrt sa više od 1200 lavova, tigrova i medveda… pre nego što je sve otišlo k vragu i pre nego što su u sve upleteni narko krugovi, ubistvo i kult.

Šta je Tiger King?

Kritičari ga nazivaju Netflixovim „najluđim dokumentarcem ikada“, a dolazi od tvoraca dokumentarnog filma Fyre, koji je pratio priču o propalom muzičkom festivalu koji se nikada nije dogodio.

Ovoga puta, centralni lik je Joseph Maldonado-Passage, poznatiji pod pseudonimom Tiger King.

Sve do 2017. godine, Tiger King je pario, ubio i prodao više od 1200 velikih mačaka, uglavnom lavova i tigrova, koje je držao u improvizovanom zološkom vrtu pod nazivom Veliki vajnvudski egzotični životinjski park.

Javnosti je bio poznat i po nesvakidašnjoj plavoj frizuri, ekstravagantnom ponašanju i YouTube emisiji u kojoj je bio prikazan njegov ludi stil života.

To što je bio u centru pažnju, donelo mu je mnogo neprijatelja, a najglasnija je bila zaštitnica životinjskuh prava Carole Baskin. Pokušala je da se suprostavi Tigeru, a on je unajmio plaćenog ubicu da je ubije. Dva puta. Nije šala.

O čemu se radi u seriji Tiger King?

Dokumentarna serija prati i Tigerov privatni život u poligamnoj zajednici sa dva muškarca, a jedna od njegovih bivših ljubavnica tvrdi da je zbog njega morala da se učlani u kult. Jedan od njegovih muževa se u jednom trenutku upuca u glavu slučajno, pa Tiger mora opet da se oženi.

Sve ovo se dešava na krajnjem jugu Amerike. I sve ovo je istina.

ČITAJTE:  Izbacili ga iz benda zato što je gej!

A kad ne ugrožava životinje, Joe se bavi muzikom: objavio je album i nekoliko spotova, u kojima peva o tigrovima. Jedan od njegovih najvećih hitova je I Saw A Tiger.

I najvažnija stvar: Joe je trenutno u zatvoru, nakon što je osuđen na 22 godine zbog ubistva pet tigrova.

Izvor: Teenstar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.